Pasta z rzodkiewką

m7
Pasta z rzodkiewką

0

0 / 0

Pasta z rzodkiewką to idealny wybór na śniadanie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek, grzanek lub świeżego pieczywa. Jej przygotowanie jest wyjątkowo proste i szybkie, a połączenie twarogu z chrupiącą rzodkiewką i śmietaną z pewnością przypadnie do gustu fanom tradycyjnych smaków. Życzymy smacznego!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

5 szt. rzodkiewka

2 łyżka śmietana 18%

250 g twaróg półtłusty

Przygotowanie


1

Twaróg mielimy dwukrotnie. Rzodkiewki trzemy na tarce lub drobno kroimy.

2

Zmielony twaróg mieszamy ze śmietaną.

3

Dodajemy rzodkiewki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

69

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły