Pasta z pieczonej papryki i ricotty
kontakt_3
Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. papryka czerwona
125 g ser ricotta
70 g suszone pomidory w zalewie
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. sól
1 szczyp. oregano
1 szkl. pieprz
Przygotowanie
Paprykę kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i ustawiamy termoobieg. Pieczemy 20 min.
Wystudzoną paprykę obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze wraz z pozostałymi składnikami. Blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.