Pasta z pieczonej papryki i ricotty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_3
![Pasta z pieczonej papryki i ricotty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6338-1702057914673.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.
1
0 / 0
Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. papryka czerwona
125 g ser ricotta
70 g suszone pomidory w zalewie
1 łyżecz. sok z cytryny
1 szczyp. sól
1 szczyp. oregano
1 szkl. pieprz
Przygotowanie
1
Paprykę kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.
2
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i ustawiamy termoobieg. Pieczemy 20 min.
3
Wystudzoną paprykę obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze wraz z pozostałymi składnikami. Blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO!