Pasta z pieczonej papryki i ricotty

kontakt_3
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

1

0 / 0

Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. papryka czerwona

125 g ser ricotta

70 g suszone pomidory w zalewie

1 łyżeczka sok z cytryny

1 szcz. sól

1 szcz. oregano

1 szkl. pieprz

Przygotowanie


1

Paprykę kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.

2

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i ustawiamy termoobieg. Pieczemy 20 min.

3

Wystudzoną paprykę obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze wraz z pozostałymi składnikami. Blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły