Pasta z pieczonej papryki i ricotty

kontakt_3
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

1

0 / 0

Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. papryka czerwona

125 g ser ricotta

70 g suszone pomidory w zalewie

1 łyżecz. sok z cytryny

1 szczyp. sól

1 szczyp. oregano

1 szkl. pieprz

Przygotowanie


1

Paprykę kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.

2

Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i ustawiamy termoobieg. Pieczemy 20 min.

3

Wystudzoną paprykę obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze wraz z pozostałymi składnikami. Blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

422

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły