0

Składniki

1 Sztuka
papryka czerwona
125 Gramów
Ser ricotta
70 Gramów
Suszone pomidory w zalewie
1 Ząbek
czosnek
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
1 Szklanka
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.
  2. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i ustawiamy termoobieg. Pieczemy 20 min.
  3. Wystudzoną paprykę obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze wraz z pozostałymi składnikami. Blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO!

Opis

Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Łatwy Do 15 min
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Sos do pizzy na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Sos do pizzy na bazie ketchupu

Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Średni Do 2 godz
Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Dip barbecue na bazie ketchupu

Łatwy Do 15 min
Dip barbecue na bazie ketchupu

Marynata do mięs na bazie ketchupu

Łatwy Do 40 min
Marynata do mięs na bazie ketchupu

Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Łatwy Do 1 godz
Makaron pappardelle z pieczonym czosnkiem i szałwią

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!