Pasta z pieczonej papryki i ricotty
kontakt_3
1
0 / 0
0
Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. papryka czerwona
125 g ser ricotta
70 g suszone pomidory w zalewie
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szcz. sól
1 szcz. oregano
1 szkl. pieprz
Przygotowanie
1
Paprykę kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.
2
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i ustawiamy termoobieg. Pieczemy 20 min.
3
Wystudzoną paprykę obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze wraz z pozostałymi składnikami. Blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO!