1

Składniki

1 Sztuka
papryka czerwona
125 Gramów
Ser ricotta
70 Gramów
Suszone pomidory w zalewie
1 Ząbek
czosnek
1 Łyżeczka
sok z cytryny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
1 Szklanka
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na papierze do pieczenia skórką do góry.
  2. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i ustawiamy termoobieg. Pieczemy 20 min.
  3. Wystudzoną paprykę obieramy ze skórki i umieszczamy w blenderze wraz z pozostałymi składnikami. Blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO!

Opis

Pyszny dodatek do kanapek. Idealna przekąska i pomysł na smaczne śniadanie czy kolację.

Podobne przepisy

Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Przepis
Średni Do 15 min
Makaron Lubella Pappardelle z kurkami i estragonem

Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Przepis
Łatwy Do 15 min
Salsa z ogórkami korniszonami z chili Krakus

Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Przepis
Średni Do 2 godz
Sos korzenny z ketchupowym kurczakiem w pomarańczy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Salsa z awokado

Przepis
Łatwy Do 15 min
Salsa z awokado

Sos do pizzy na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sos do pizzy na bazie ketchupu

Zębacz w sosie mango z batatami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zębacz w sosie mango z batatami

Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ostry sos ketchupowy z dodatkiem miodu i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!