Pasta z makreli wędzonej

m7
Pasta z makreli wędzonej

1

4 / 1

Pasta, którą przygotowuję na kanapki.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz

1 szt. makrela wędzona

1 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Wędzoną makrelę oddzielić od ości, pokroić na kawałki.

2

Cebulę obrać i posiekać.

3

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą dodając pieprz do smaku.

4

Pastę można zrobić także z dodatkiem majonezu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

71

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły