Pasta z makreli, awokado, suszonymi pomidorami i ketchupem

kontakt_2
Pasta z makreli, awokado, suszonymi pomidorami i ketchupem

0

0 / 0

Znudziły Ci się koreczki, nie masz ochoty na wielkie pieczenie, a musisz coś przygotować dla gości? Dzięki apetycznej paście z makreli, awokado i suszonym pomidorom wprowadzisz na swój imprezowy stół smakowitą różnorodność, a zarazem nie poświęcisz zbyt wiele czasu na przygotowania.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g makrela wędzona

30 g pomidory suszone

1 szt. awokado

1 pęcz. szczypiorek

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka serek śmietankowy

1 łyżka sok z cytryny

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Suszone pomidory drobno pokroić i połączyć z makrelą, awokado, posiekanym szczypiorem, serkiem śmietankowym oraz ketchupem Łagodnym Kotlin.

2

Doprawić sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

239

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły