Pasta z makreli, awokado, suszonymi pomidorami i ketchupem
kontakt_2
Znudziły Ci się koreczki, nie masz ochoty na wielkie pieczenie, a musisz coś przygotować dla gości? Dzięki apetycznej paście z makreli, awokado i suszonym pomidorom wprowadzisz na swój imprezowy stół smakowitą różnorodność, a zarazem nie poświęcisz zbyt wiele czasu na przygotowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Znudziły Ci się koreczki, nie masz ochoty na wielkie pieczenie, a musisz coś przygotować dla gości? Dzięki apetycznej paście z makreli, awokado i suszonym pomidorom wprowadzisz na swój imprezowy stół smakowitą różnorodność, a zarazem nie poświęcisz zbyt wiele czasu na przygotowania.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g makrela wędzona
30 g pomidory suszone
1 szt. awokado
1 pęcz. szczypiorek
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka serek śmietankowy
1 łyżka sok z cytryny
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Suszone pomidory drobno pokroić i połączyć z makrelą, awokado, posiekanym szczypiorem, serkiem śmietankowym oraz ketchupem Łagodnym Kotlin.
Doprawić sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.