Pasta z białego sera i groszku

kontakt_3
Pasta z białego sera i groszku

2

0 / 1

Szukasz pomysłu na zdrową, szybką i pyszną pastę kanapkową? Pasta z białego sera i groszku to idealna propozycja! Świetnie sprawdzi się na śniadanie, lunch lub jako przekąska na imprezę. Pasuje zarówno jako dodatek do pieczywa, jak i dip do krakersów lub warzyw. Prosty skład, mnóstwo białka i naturalna słodycz groszku czynią ją zdrową alternatywą dla sklepowych past.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

20 dag. ser biały półtłusty

2 łyżka jogurt grecki

1 szczyp. sól, pieprz

6 szt. rzodkiew

1 pęcz. szczypiorek

1 szt. mus kubuś truskawka jogurt

Przygotowanie


1

Ser wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

2

Dodać pokrojoną drobno rzodkiewkę, szczypiorek i groszek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

186

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły