Pasta warzywna

m7
Pasta warzywna

0

0 / 0

Nadaje się do smarowania pieczywa.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz

2 szt. marchew

2 szt. pietruszka

1 szt. seler

0.50 szt. por

1 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Ugotować marchewki, pietruszki i seler (mogą być z rosołu), ostudzone zmielić w maszynce.

2

Dodać pół świeżego pora pokrojonego w cieniutkie półkrązki, sól, pieprz oraz łyżkę majonezu.

3

Wymieszać dokładnie i ochłodzić (czyli staweić do lodówki).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

38

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły