Pasta warzywna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pasta warzywna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976637419.jpeg&w=3840&q=75)
Nadaje się do smarowania pieczywa.
0
0 / 0
Nadaje się do smarowania pieczywa.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
2 szt. marchew
2 szt. pietruszka
1 szt. seler
0.50 szt. por
1 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Ugotować marchewki, pietruszki i seler (mogą być z rosołu), ostudzone zmielić w maszynce.
2
Dodać pół świeżego pora pokrojonego w cieniutkie półkrązki, sól, pieprz oraz łyżkę majonezu.
3
Wymieszać dokładnie i ochłodzić (czyli staweić do lodówki).