Pasta twarogowo jajeczna 2

m7
Pasta twarogowo jajeczna 2

0

0 / 0

pasta na śniadanko lub kolację

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz kolorowy

4 szczyp. chili

250 g twaróg półtłusty

5 szt. jaja kurze całe

5 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić siatką do warzyw.

2

Twaróg rozdrobnić widelcem, przełożyć do jajek.

3

Majonez dodać do jajek i twarogu, potem płatki chili, sol i pieprz i wymieszać.

4

Podawać z dowolnym pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

303

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły