Pasta twarogowo jajeczna

m7
Pasta twarogowo jajeczna

Średnia 0 / 0

Oceń!

pyszna pasta na śniadanko

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0.30 łyżecz. pieprz

300 g twaróg

5 szt. jajko

1 szt. szczypiorek

1 łyżka śmietana

4 łyżka majonez

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


Twaróg wrzucić do miseczki i rozgnieść.

Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę np. siatką.

Szczypiorek pokroić.

Dodać majonez i śmietanę, posolić i popieprzyć i wszystko wymieszać.

Podawać z dowolnym pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

278

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły