Pasta pomidorowo-jajeczna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pasta pomidorowo-jajeczna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973117790.jpeg&w=3840&q=75)
W jej skład wchodzi białko z jajek, które jest niezbędne do budowy mięśni. Jaja zawierają wiele witamin A, D oraz niektórych witamin z grupy B. Taka pasta służy nie tylko zdrowiu, ale i urodzie. A przede wszystkim jest bardzo smaczna:)
0
0 / 0
W jej skład wchodzi białko z jajek, które jest niezbędne do budowy mięśni. Jaja zawierają wiele witamin A, D oraz niektórych witamin z grupy B. Taka pasta służy nie tylko zdrowiu, ale i urodzie. A przede wszystkim jest bardzo smaczna:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. bazylia
2 szt. pomidor
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 łyżka majonez
1 łyżka szczypiorek
Przygotowanie
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.
Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba. Udekorować listkami bazylii.