Pasta pomidorowo-jajeczna

m7
Pasta pomidorowo-jajeczna

0

0 / 0

W jej skład wchodzi białko z jajek, które jest niezbędne do budowy mięśni. Jaja zawierają wiele witamin A, D oraz niektórych witamin z grupy B. Taka pasta służy nie tylko zdrowiu, ale i urodzie. A przede wszystkim jest bardzo smaczna:)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. bazylia

2 szt. pomidor

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 łyżka majonez

1 łyżka szczypiorek

Przygotowanie


1

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku.

2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.

3

Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.

4

Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba. Udekorować listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

146

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły