Pasta pomidorowo-jajeczna
m7
0
0 / 0
0
W jej skład wchodzi białko z jajek, które jest niezbędne do budowy mięśni. Jaja zawierają wiele witamin A, D oraz niektórych witamin z grupy B. Taka pasta służy nie tylko zdrowiu, ale i urodzie. A przede wszystkim jest bardzo smaczna:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. bazylia
2 szt pomidor
2 szt jaja kurze całe
1 szt cebula
2 łyżka majonez
1 łyżka szczypiorek
Przygotowanie
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.
Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba. Udekorować listkami bazylii.