Pasta kanapkowa z tuńczykiem

m7
Pasta kanapkowa z tuńczykiem

3

0 / 0

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

100 g ryż paraboliczny

3 szt. jajka ugotowane na twardo

1 szt. cebula czerwona

1 pęcz. szczypiorek

3 łyżka majonez

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem. U nas używana jako pasta do kanapek:-)

2

Jajka, cebulę i szczypior drobno siekamy, dodajemy ugotowany ryż i rozdrobnionego tuńczyka

3

Mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gotowe:-)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

326

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły