Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614483528.png&w=3840&q=75)
Krakus
![Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709201527365.jpg&w=3840&q=75)
Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych to lekkie, aromatyczne i wyjątkowo smaczne połączenie ciecierzycy, białej fasoli, ogórków kiszonych, czosnku, musztardy i koperku. Idealnie sprawdzi się do smarowania kanapek, grzanek czy też jako dodatek do świeżych warzyw. To świetny wybór dla wegan, wegetarian i wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe kombinacje kulinarne. Smacznego!
1
0 / 0
Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych to lekkie, aromatyczne i wyjątkowo smaczne połączenie ciecierzycy, białej fasoli, ogórków kiszonych, czosnku, musztardy i koperku. Idealnie sprawdzi się do smarowania kanapek, grzanek czy też jako dodatek do świeżych warzyw. To świetny wybór dla wegan, wegetarian i wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe kombinacje kulinarne. Smacznego!
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
400 g fasola biała z puszki
400 g ciecierzyca konserwowa
200 g ogórki kiszone krakus
2 szt. ząbki czosnku
1 łyżka musztarda
1 pęcz. koperek
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Ciecierzycę odsączyć i razem z ogórkami kiszonymi i czosnkiem zmielić w blenderze.
Fasolę dokładnie przepłukać i rozgnieść na masę widelcem.
Fasolę dokładnie przepłukać i rozgnieść na masę widelcem.
Połączyć fasolę oraz rozdrobnione składniki. Dodać musztardę, pieprz, sól oraz posiekany koperek.
Masę wymieszać i podawać jako pastę na chlebie.