Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych
Krakus
Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych to lekkie, aromatyczne i wyjątkowo smaczne połączenie ciecierzycy, białej fasoli, ogórków kiszonych, czosnku, musztardy i koperku. Idealnie sprawdzi się do smarowania kanapek, grzanek czy też jako dodatek do świeżych warzyw. To świetny wybór dla wegan, wegetarian i wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe kombinacje kulinarne. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
768
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych to lekkie, aromatyczne i wyjątkowo smaczne połączenie ciecierzycy, białej fasoli, ogórków kiszonych, czosnku, musztardy i koperku. Idealnie sprawdzi się do smarowania kanapek, grzanek czy też jako dodatek do świeżych warzyw. To świetny wybór dla wegan, wegetarian i wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe kombinacje kulinarne. Smacznego!
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
400 g fasola biała z puszki
400 g ciecierzyca konserwowa
200 g ogórki kiszone krakus
2 szt. ząbki czosnku
1 łyżka musztarda
1 pęcz. koperek
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Ciecierzycę odsączyć i razem z ogórkami kiszonymi i czosnkiem zmielić w blenderze.
Fasolę dokładnie przepłukać i rozgnieść na masę widelcem.
Fasolę dokładnie przepłukać i rozgnieść na masę widelcem.
Połączyć fasolę oraz rozdrobnione składniki. Dodać musztardę, pieprz, sól oraz posiekany koperek.
Masę wymieszać i podawać jako pastę na chlebie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
768
kcal
Białka
50
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.