Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych

Krakus
Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych

1

0 / 0

Pasta kanapkowa z ogórków kiszonych to lekkie, aromatyczne i wyjątkowo smaczne połączenie ciecierzycy, białej fasoli, ogórków kiszonych, czosnku, musztardy i koperku. Idealnie sprawdzi się do smarowania kanapek, grzanek czy też jako dodatek do świeżych warzyw. To świetny wybór dla wegan, wegetarian i wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe kombinacje kulinarne. Smacznego!

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

400 g fasola biała z puszki

400 g ciecierzyca konserwowa

200 g ogórki kiszone krakus

2 szt. ząbki czosnku

1 łyżka musztarda

1 pęcz. koperek

1 szcz. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Ciecierzycę odsączyć i razem z ogórkami kiszonymi i czosnkiem zmielić w blenderze.

2

Fasolę dokładnie przepłukać i rozgnieść na masę widelcem.

3

Fasolę dokładnie przepłukać i rozgnieść na masę widelcem.

4

Połączyć fasolę oraz rozdrobnione składniki. Dodać musztardę, pieprz, sól oraz posiekany koperek.

5

Masę wymieszać i podawać jako pastę na chlebie.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły