Pasta kanapkowa

m7
Pasta kanapkowa

0

0 / 0

Pyszna, szybka w wykonaniu pasta z jajek i pomidorów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. szczypiorek

1 łyżecz. bazylia

2 szt. pomidor

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

291

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły