Pasta kanapkowa

m7
Pasta kanapkowa

0

0 / 0

Pyszna, szybka w wykonaniu pasta z jajek i pomidorów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka szczypiorek

1 łyżeczka bazylia

2 szt. pomidor

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły