Pasta kanapkowa
m7
Pyszna, szybka w wykonaniu pasta z jajek i pomidorów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
291
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna, szybka w wykonaniu pasta z jajek i pomidorów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. szczypiorek
1 łyżecz. bazylia
2 szt. pomidor
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 łyżka majonez
Przygotowanie
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba.