Pasta jajeczna

m7
Pasta jajeczna

2

0 / 0

pyszna pasta do kanapek. W sam raz na szybką kolację lub sycące śniadanie.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sok z cytryny

4 szt. jajka ugotowane na twardo

1 szt. cebula

4 łyżka majonez

15 dag. ser

Przygotowanie


1

Ugotowane jajka zetrzeć na drobnej tarce.

2

Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i starty ser.

3

Przyprawić i wymieszać z majonezem.

4

Można dodać parę kropli soku z cytryny, żeby pasta nie była zbyt mdła.

5

Wymieszać i schłodzić 15 minut w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

396

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły