Paryska zupa pieczarkowa

m7
Paryska zupa pieczarkowa

0

0 / 0

Przepis zaczerpnięty z jednej ze stron internetowych. Warty spróbowania.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 woda

330 śmietana 36%

50 białe wytrawne wino

1 szcz. pieprz

1 szcz. gałka muszkatołowa starta na tarce

1 szcz. sól

1 kost. rosół wołowy knorr

550 g pieczarkki

1 szt. pęczek natki pietruszki

2 łyżka margaryna rama

Przygotowanie


1

Wstawić w garnku 400 ml wody na rosół wołowy.

2

Posiekać pieczarki w plasterki.

3

Włożyć do drugiego garnka margarynę, gdy się całkowicie rozpuści, dodać do garnka pieczarki. Aby się szybciej podsmażyły dodać do nich sól. Powinny się smażyć około 4 minut.

4

Do garnka z wodą włożyć kostkę rosołową i gotować przez 1 minutę. Następnie zmniejsz ogień.

5

Wlać rosół do garnka z pieczarkami. Następnie dodać śmietanę i obniż ogień na minimum. Gotować tak całość przez 10 minut.

6

Zblendować zupę na krem.

7

Dolać do kremu białe wino i dobrze wymieszać. Należy pamiętać, że wino dodaje się po zmiksowaniu zupy na krem, nie wcześniej!

8

Dodać sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową.

9

Ozdobić krem liśćmi pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły