Example thumb
0

Składniki

400 Mililitrów
woda
330 Mililitrów
śmietana 36%
50 Mililitrów
Białe wytrawne wino
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Gałka muszkatołowa starta na tarce
1 Szczypta
sól
1 Kostka
Rosół wołowy KNORR
550 Gramów
Pieczarkki
1 Sztuka
Pęczek natki pietruszki
2 Łyżki
Margaryna Rama
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wstaw w garnku 400 ml wody. Będziesz w nim robił rosół wołowy.
  2. Posiekaj pieczarki w plasterki.
  3. Włóż do drugiego garnka margarynę, gdy się całkowicie rozpuści, dodaj do garnka pieczarki. Aby się szybciej podsmażyły dodaj do nich sól. Powinny się smażyć około 4 minut.
  4. Do garnka z wodą włóż kostkę rosół wołowy knorr i gotuj przez 1 minutę. Następnie wyłącz ogień.
  5. Wlej rosół do garnka z pieczarkami. Następnie dodaj śmietany i obniż ogień na minimum. Gotuj tak całość przez 10 minut.
  6. Teraz zmiksuj zupę przy pomocy twistera. Zrobi się piękny krem pieczarkowy.
  7. Dolej do kremu białe wino i dobrze wymieszaj. Pamiętaj, że wino dodaje się po zmiksowaniu zupy na krem, nie wcześniej!
  8. Dodaj sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową.
  9. Ozdób krem liśćmi pietruszki.

Opis

Przepis zaczerpnięty ze strony http://poprostugotuj.Onet.Pl/

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!