Parówkowe ośmiorniczki i złe ptaki

kontakt_6
Parówkowe ośmiorniczki i złe ptaki

0

0 / 0

Takiego śniadanka nie odmówi nawet największy niejadek!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

4 szt. kromka chleba

4 plaster salami

2 szt. rzodkiewka

0.50 szt. marchew

1 plaster ser żółty

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 szt. parówki

Przygotowanie


1

Wykrój z chleba okrągłe kształty wielkości plasterka salami. Na każdej kromce ułóż plasterek salami – wykrój z niego mały trójkąt (jak na zdjęciu)

2

Ser pokrój w trójkąty ( dziób). Rzodkiewkę pokrój w plasterki (oczy).

3

Z kawałków marchwi wytnij małe prostokąty (brwi). Ułóż ser, rzodkiewkę i marchew na kanapce z salami.

4

Angry birdsy ułóż na talerzu i udekoruj ketchupem Kotlin.

5

Podgrzane parówki przekrój na pół, następnie natnij je do połowy długości tworząc ośmiorniczki.

6

Na talerzu z ketchupu łagodnego Kotlin uformuj fale morskie na których ułóż „ośmiorniczki” z parówek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

293

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły