Parówkowe ośmiorniczki i złe ptaki
kontakt_6
0
0 / 0
Takiego śniadanka nie odmówi nawet największy niejadek!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
4 szt. kromka chleba
4 plast. salami
2 szt. rzodkiewka
0.50 szt. marchew
1 plast. ser żółty
1 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 szt. parówki
Przygotowanie
Wykrój z chleba okrągłe kształty wielkości plasterka salami. Na każdej kromce ułóż plasterek salami – wykrój z niego mały trójkąt (jak na zdjęciu)
Ser pokrój w trójkąty ( dziób). Rzodkiewkę pokrój w plasterki (oczy).
Z kawałków marchwi wytnij małe prostokąty (brwi). Ułóż ser, rzodkiewkę i marchew na kanapce z salami.
Angry birdsy ułóż na talerzu i udekoruj ketchupem Kotlin.
Podgrzane parówki przekrój na pół, następnie natnij je do połowy długości tworząc ośmiorniczki.
Na talerzu z ketchupu łagodnego Kotlin uformuj fale morskie na których ułóż „ośmiorniczki” z parówek.