0

Składniki

10 Sztuk
Parówki
1 Sztuka
ciasto francuskie
1 Sztuka
jajko
1 Łyżeczka
Papryczka chilli
10 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Parówki wyjmij z plastikowych osłonek.
  2. Ciasto francuskie pokrój wzdłuż, żeby powstały paski. Owiń parówki dość ciasno, pod lekkim kątem pozostawiając między kolejnym owinięciem trochę miejsca. Wyłóż parówki na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
  3. Roztrzep jajko i pędzelkiem nałóż je na ciasto, którymi owinięte są parówki. Delikatnie przypraw parówki ostrą papryką i włóż do piekarnika, rozgrzanego do 200 st. C. Przekąska powinna piec się około 15-20 minut, aż ciasto wyrośnie i się zarumieni.
  4. Parówki można podawać w całości lub przekrojone na pół. Gwarancją dobrego smaku jest odpowiedni ketchup – polecamy Kotlin. Ten zgrany duet jest wyśmienity zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Opis

Masz ochotę na wspólne popołudnie w gronie najbliższych, ale nie masz pomysłu na szybką przekąskę? 
 
Nie martw się, mamy dla Ciebie banalny przepis na przepyszny sukces. 
 Co to takiego? Ketchupowo zakręcone hot dogi. Są naprawdę niezłe!

Podobne przepisy

Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i ...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini przekąski z ciasta francuskiego z brie, brzoskwinią i tymiankiem oraz z camembert i szynką szwarcwaldzką

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Pieczarki smażone w panierce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w panierce

Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki kukurydziane z szalotką i czosnkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!