Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

kontakt_2
Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

0

3.5 / 4

Masz ochotę na wspólne popołudnie w gronie najbliższych, ale nie masz pomysłu na szybką przekąskę? 
 
Nie martw się, mamy dla Ciebie banalny przepis na przepyszny sukces. 
 Co to takiego? Ketchupowo zakręcone hot dogi. Są naprawdę niezłe!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

10 szt. parówki

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. jajko

1 łyżeczka papryczka chilli

10 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Parówki wyjmij z plastikowych osłonek.

2

Ciasto francuskie pokrój wzdłuż, żeby powstały paski. Owiń parówki dość ciasno, pod lekkim kątem pozostawiając między kolejnym owinięciem trochę miejsca. Wyłóż parówki na blachę pokrytą papierem do pieczenia.

3

Roztrzep jajko i pędzelkiem nałóż je na ciasto, którymi owinięte są parówki. Delikatnie przypraw parówki ostrą papryką i włóż do piekarnika, rozgrzanego do 200 st. C. Przekąska powinna piec się około 15-20 minut, aż ciasto wyrośnie i się zarumieni.

4

Parówki można podawać w całości lub przekrojone na pół. Gwarancją dobrego smaku jest odpowiedni ketchup – polecamy Kotlin. Ten zgrany duet jest wyśmienity zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły