0

Składniki

5 Sztuk
Parówki
0.5 Sztuki
ciasto francuskie
0.5 Sztuki
jajko
0.5 Łyżeczki
Papryczka chilli
5 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Parówki wyjmij z plastikowych osłonek.
  2. Ciasto francuskie pokrój wzdłuż, żeby powstały paski. Owiń parówki dość ciasno, pod lekkim kątem pozostawiając między kolejnym owinięciem trochę miejsca. Wyłóż parówki na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
  3. Roztrzep jajko i pędzelkiem nałóż je na ciasto, którymi owinięte są parówki. Delikatnie przypraw parówki ostrą papryką i włóż do piekarnika, rozgrzanego do 200 st. C. Przekąska powinna piec się około 15-20 minut, aż ciasto wyrośnie i się zarumieni.
  4. Parówki można podawać w całości lub przekrojone na pół. Gwarancją dobrego smaku jest odpowiedni ketchup – polecamy Kotlin. Ten zgrany duet jest wyśmienity zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Opis

Masz ochotę na wspólne popołudnie w gronie najbliższych, ale nie masz pomysłu na szybką przekąskę? 
 
Nie martw się, mamy dla Ciebie banalny przepis na przepyszny sukces. 
 Co to takiego? Ketchupowo zakręcone hot dogi. Są naprawdę niezłe!

Podobne przepisy

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Łatwy Do 40 min
Serowo-pieczarkowa zapiekanka z szynką i ziołami

Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Średni Do 3 godz
Śledź z cebulką w sosie ketchupowym

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!