Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem
kontakt_2
Masz ochotę na wspólne popołudnie w gronie najbliższych, ale nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Nie martw się, mamy dla Ciebie banalny przepis na przepyszny sukces. Co to takiego? Ketchupowo zakręcone hot dogi. Są naprawdę niezłe!
0
3.5 / 4
Masz ochotę na wspólne popołudnie w gronie najbliższych, ale nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Nie martw się, mamy dla Ciebie banalny przepis na przepyszny sukces. Co to takiego? Ketchupowo zakręcone hot dogi. Są naprawdę niezłe!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
10 szt. parówki
1 szt. ciasto francuskie
1 szt. jajko
1 łyżeczka papryczka chilli
10 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Parówki wyjmij z plastikowych osłonek.
Ciasto francuskie pokrój wzdłuż, żeby powstały paski. Owiń parówki dość ciasno, pod lekkim kątem pozostawiając między kolejnym owinięciem trochę miejsca. Wyłóż parówki na blachę pokrytą papierem do pieczenia.
Roztrzep jajko i pędzelkiem nałóż je na ciasto, którymi owinięte są parówki. Delikatnie przypraw parówki ostrą papryką i włóż do piekarnika, rozgrzanego do 200 st. C. Przekąska powinna piec się około 15-20 minut, aż ciasto wyrośnie i się zarumieni.
Parówki można podawać w całości lub przekrojone na pół. Gwarancją dobrego smaku jest odpowiedni ketchup – polecamy Kotlin. Ten zgrany duet jest wyśmienity zarówno na ciepło, jak i na zimno.