Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

kontakt_2
Parówki w cieście francuskim ze zdrowo pomidorowym ketchupem

Średnia 3.5 / 4

Oceń!

Masz ochotę na wspólne popołudnie w gronie najbliższych, ale nie masz pomysłu na szybką przekąskę? 
 
Nie martw się, mamy dla Ciebie banalny przepis na przepyszny sukces. 
 Co to takiego? Ketchupowo zakręcone hot dogi. Są naprawdę niezłe!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

10 szt. parówki

1 szt. ciasto francuskie

1 szt. jajko

1 łyżecz. papryczka chilli

10 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


Parówki wyjmij z plastikowych osłonek.

Ciasto francuskie pokrój wzdłuż, żeby powstały paski. Owiń parówki dość ciasno, pod lekkim kątem pozostawiając między kolejnym owinięciem trochę miejsca. Wyłóż parówki na blachę pokrytą papierem do pieczenia.

Roztrzep jajko i pędzelkiem nałóż je na ciasto, którymi owinięte są parówki. Delikatnie przypraw parówki ostrą papryką i włóż do piekarnika, rozgrzanego do 200 st. C. Przekąska powinna piec się około 15-20 minut, aż ciasto wyrośnie i się zarumieni.

Parówki można podawać w całości lub przekrojone na pół. Gwarancją dobrego smaku jest odpowiedni ketchup – polecamy Kotlin. Ten zgrany duet jest wyśmienity zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

292

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły