Parówki w cieście francuskim
kontakt_2
Masz mało czasu, a chcesz zjeść coś pysznego? Parówki w cieście francuskim to przepis szybki i możesz wykazać się ogromną kreatywnością, wykonując różne kształty z ciasta!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4908
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
427
gram
Tłuszcze
293
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Masz mało czasu, a chcesz zjeść coś pysznego? Parówki w cieście francuskim to przepis szybki i możesz wykazać się ogromną kreatywnością, wykonując różne kształty z ciasta!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
6 opak. ciasto francuskie
6 szt. parówki
1 szt. jajko
1 łyżka mleko
1 łyżka posiekana natka pietruszki
1 opak. ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na każdym arkuszu ciasta układamy parówkę.
Posypujemy ją odrobiną natki pietruszki i zawijamy w cieście. Łączenia dokładnie sklejamy, po czym robimy nacięcia do połowy głębokości parówki, w odstępach co 1 cm.
Formujemy koła (nacięciami na zewnątrz) i przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem.
Pieczemy około 20 minut. Posypujemy resztą natki pietruszki i podajemy z ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4908
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
427
gram
Tłuszcze
293
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.