Parówki w cieście francuskim

kontakt_2
Parówki w cieście francuskim

0

0 / 0

Masz mało czasu, a chcesz zjeść coś pysznego? Parówki w cieście francuskim to przepis szybki i możesz wykazać się ogromną kreatywnością, wykonując różne kształty z ciasta!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

6 opak. ciasto francuskie

6 szt. parówki

1 szt. jajko

1 łyżka mleko

1 łyżka posiekana natka pietruszki

1 opak. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na każdym arkuszu ciasta układamy parówkę.

2

Posypujemy ją odrobiną natki pietruszki i zawijamy w cieście. Łączenia dokładnie sklejamy, po czym robimy nacięcia do połowy głębokości parówki, w odstępach co 1 cm.

3

Formujemy koła (nacięciami na zewnątrz) i przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem.

4

Pieczemy około 20 minut. Posypujemy resztą natki pietruszki i podajemy z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4908

kcal

Białka

73

gram

Węglowodany

427

gram

Tłuszcze

293

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły