Parówki w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Parówki w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976247727.jpeg&w=3840&q=75)
Masz mało czasu, a chcesz zjeść coś pysznego? Parówki w cieście francuskim to przepis szybki i możesz wykazać się ogromną kreatywnością, wykonując różne kształty z ciasta!
0
0 / 0
Masz mało czasu, a chcesz zjeść coś pysznego? Parówki w cieście francuskim to przepis szybki i możesz wykazać się ogromną kreatywnością, wykonując różne kształty z ciasta!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
6 opak. ciasto francuskie
6 szt. parówki
1 szt. jajko
1 łyżka mleko
1 łyżka posiekana natka pietruszki
1 opak. ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Na każdym arkuszu ciasta układamy parówkę.
Posypujemy ją odrobiną natki pietruszki i zawijamy w cieście. Łączenia dokładnie sklejamy, po czym robimy nacięcia do połowy głębokości parówki, w odstępach co 1 cm.
Formujemy koła (nacięciami na zewnątrz) i przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem.
Pieczemy około 20 minut. Posypujemy resztą natki pietruszki i podajemy z ketchupem.