Parówki w cieście francuskim

m7
Parówki w cieście francuskim

0

0 / 0

Szybkie do zrobienia, a przede wszystkim smaczne parówki z serem w cieście francuskim. Takie zawijane parówki sprawdzą się jako przekąska lub kolacja. Pyszne na ciepło i zimno.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg parówki z kurczaka

1 szcz. ser żółty

6 szt. jajko

2 szt. ciasto francuskie

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie kroimy na części. Każdą parówkę owijamy plasterkiem sera. Kładziemy na kawałku ciasta i zawijamy. Parówki dajemy na blachę. Jajkiem smarujemy ciasto.

2

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 min. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły