Parówki w cieście francuskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Parówki w cieście francuskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974512367.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie do zrobienia, a przede wszystkim smaczne parówki z serem w cieście francuskim. Takie zawijane parówki sprawdzą się jako przekąska lub kolacja. Pyszne na ciepło i zimno.
0
0 / 0
Szybkie do zrobienia, a przede wszystkim smaczne parówki z serem w cieście francuskim. Takie zawijane parówki sprawdzą się jako przekąska lub kolacja. Pyszne na ciepło i zimno.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg parówki z kurczaka
1 szczyp. ser żółty
6 szt. jajko
2 szt. ciasto francuskie
Przygotowanie
1
Ciasto francuskie kroimy na części. Każdą parówkę owijamy plasterkiem sera. Kładziemy na kawałku ciasta i zawijamy. Parówki dajemy na blachę. Jajkiem smarujemy ciasto.
2
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 min. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub ketchupem.