Parówki w cieście

ela
Parówki w cieście

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

8 plaster żółty ser

8 szt. parówka drobiowa

100 mleko uht 3,2%

350 g mąka lubella puszysta tortowa

1 szt. jaja kurze całe

100 g masło

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. cukier

20 g świeże drożdże

Przygotowanie


1

Mleko cukier oraz drożdże lekko podgrzej ,

2

Dodaj pozostałe składniki na ciasto i wyrabiaj.

3

Odstaw na około 30 min. do wyrośnięcia.

4

Ciasto podziel na 8 części i każdą z nich rozwałkuj w prostokąt.

5

Nałóż plaster sera żółtego oraz parówkę.

6

Ułóż na formie wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 30 min. w temperaturze 180 st.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

468

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły