Parówki w cieście
ela
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
8 plaster żółty ser
8 szt. parówka drobiowa
100 mleko uht 3,2%
350 g mąka lubella puszysta tortowa
1 szt. jaja kurze całe
100 g masło
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. cukier
20 g świeże drożdże
Przygotowanie
1
Mleko cukier oraz drożdże lekko podgrzej ,
2
Dodaj pozostałe składniki na ciasto i wyrabiaj.
3
Odstaw na około 30 min. do wyrośnięcia.
4
Ciasto podziel na 8 części i każdą z nich rozwałkuj w prostokąt.
5
Nałóż plaster sera żółtego oraz parówkę.
6
Ułóż na formie wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 30 min. w temperaturze 180 st.