Parówki po kanadyjsku

kontakt_2
Parówki po kanadyjsku

0

0 / 0

Tym parówkom trudno się oprzeć! To wersja pieczona i owinięta chrupiącym boczkiem z płynnym serem w środku. Propozycja zdecydowanie najlepiej smakuje z łagodnym ketchupem Kotlin. Pychotka!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

6 szt. parówki

3 szt. paluszki serowe

6 plaster boczek wędzony

1 opak. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Parówki delikatnie nacinamy wzdłuż.

2

Każdą z nich wypełniamy połową serowego paluszka. Zawijamy w plaster boczku i układamy w naczyniu żaroodpornym.

3

Zapiekamy około 10 minut, aż ser się rozpuści, a boczek przyrumieni. Podajemy z ketchupem i pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

792

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły