Parówki po kanadyjsku
kontakt_2
Tym parówkom trudno się oprzeć! To wersja pieczona i owinięta chrupiącym boczkiem z płynnym serem w środku. Propozycja zdecydowanie najlepiej smakuje z łagodnym ketchupem Kotlin. Pychotka!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
792
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tym parówkom trudno się oprzeć! To wersja pieczona i owinięta chrupiącym boczkiem z płynnym serem w środku. Propozycja zdecydowanie najlepiej smakuje z łagodnym ketchupem Kotlin. Pychotka!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
6 szt. parówki
3 szt. paluszki serowe
6 plaster boczek wędzony
1 opak. ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Parówki delikatnie nacinamy wzdłuż.
Każdą z nich wypełniamy połową serowego paluszka. Zawijamy w plaster boczku i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekamy około 10 minut, aż ser się rozpuści, a boczek przyrumieni. Podajemy z ketchupem i pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
792
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.