Parówki a'la strogonow.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Parówki a'la strogonow.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974242956.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki obiad albo ciepła kolacja. Inna wersja tradycyjnego strogonowa.
0
0 / 0
Szybki obiad albo ciepła kolacja. Inna wersja tradycyjnego strogonowa.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka w proszku
1 łyżecz. masło śmietankowe
0.50 szkl. śmietana 18%
0.50 szkl. bulion drobiowy
1 szt. cebula
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
50 dag. parówki popularne
15 dag. pieczarki
Przygotowanie
Parówki obrać z osłonek, pokroić w cienkie słupki, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle i dodać do parówek.
Pieczarki pokroić w pół plastry, przesmażyć, oprószyć mąką i dodać do rondla.
Dodać koncentrat pomidorowy, podlać bulionem, dusić 8-10 minut.
Na końcu zagęścić śmietaną, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką.
Całość jeszcze dusić około 5 minut.
Podawać z pieczywem.