Parówki a'la strogonow.

m7
Parówki a'la strogonow.

0

0 / 0

Szybki obiad albo ciepła kolacja. Inna wersja tradycyjnego strogonowa.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz

1 szcz. papryka w proszku

1 łyżeczka masło śmietankowe

0.50 szkl. śmietana 18%

0.50 szkl. bulion drobiowy

1 szt. cebula

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

50 dek. parówki popularne

15 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Parówki obrać z osłonek, pokroić w cienkie słupki, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla.

2

Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle i dodać do parówek.

3

Pieczarki pokroić w pół plastry, przesmażyć, oprószyć mąką i dodać do rondla.

4

Dodać koncentrat pomidorowy, podlać bulionem, dusić 8-10 minut.

5

Na końcu zagęścić śmietaną, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką.

6

Całość jeszcze dusić około 5 minut.

7

Podawać z pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły