Parówki a'la strogonow.
m7
0
0 / 0
0
Szybki obiad albo ciepła kolacja. Inna wersja tradycyjnego strogonowa.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz
1 szcz. papryka w proszku
1 łyżeczka masło śmietankowe
0.50 szkl. śmietana 18%
0.50 szkl. bulion drobiowy
1 szt cebula
1 szt koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
50 dek. parówki popularne
15 dek. pieczarki
Przygotowanie
Parówki obrać z osłonek, pokroić w cienkie słupki, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle i dodać do parówek.
Pieczarki pokroić w pół plastry, przesmażyć, oprószyć mąką i dodać do rondla.
Dodać koncentrat pomidorowy, podlać bulionem, dusić 8-10 minut.
Na końcu zagęścić śmietaną, przyprawić solą, pieprzem oraz papryką.
Całość jeszcze dusić około 5 minut.
Podawać z pieczywem.