PARÓWECZKI ZAWIJANE W KRUCHYM CIEŚCIE Z KECZUPEM ŻURAWINOWYM

maspexdigital
PARÓWECZKI ZAWIJANE W KRUCHYM CIEŚCIE Z KECZUPEM ŻURAWINOWYM

0

0 / 0

Przełam monotonie śniadania lub kolacji prostym przepisem na pyszne parówki zapieczone w kruchym cieście. Sos z ketchupu i żurawiny? To dodatek, który sprawia, że pyszna propozycja stanie się jeszcze bardziej wyjątkowa!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

30 dek. mąka lubella puszysta tortowa

20 dek. masło

1 szt. żółtko

6 szt. parówki

1 szt. jajko roztrzepane

1 szcz. sól

1 łyżeczka suszony rozmaryn

4 szt. ziarna pieprzu

4 łyżka żurawina łowicz

2 łyżka ocet winny

Przygotowanie


1

Mąkę z masłem posiekaj nożem, aby połączyć 2 składniki. Następnie dodaj żółtko i jeszcze przez chwilę siekaj powstałą masę. Następnie ręcznie wyrób ciasto. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.

2

Przekrój parówki na pół i rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

3

Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Następnie zawiń parówkę ciastem i natnij tak, aby nie przeciąć parówki do końca.

4

Wyłóż blachę papierem do pieczenia, następnie ułóż na niej każdą parówkę w cieście w formie koła. Potem posmaruj wierzch rozbełtanym jajkiem.

5

Wstaw do piekarnika na około 20 min.

6

Przygotuj ketchup żurawionowy: Żurawię przetrzyj przez sitko o małych oczkach lub zblenduj. Dodaj koncentrat i ocet. Wymieszaj.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły