Example thumb
0

Składniki

5 Kilogramów
papryka
2 Łyżeczki
sól
6 Szklanek
woda
2 Szklanki
ocet
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
cukier
10 Łyżek
olej słonecznikowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić w grube paski.
  2. Kawałki papryki ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po łyżce oleju, 3 ziarenka pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego.
  3. Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę, przestudzić i zalać paprykę, słoiki szczelnie zakręcać.
  4. Pasteryzować przez kilka minut. Należy uważać, żeby pasteryzacja nie trwała zbyt długo, ponieważ papryka będzie wtedy zbyt miękka.

Opis

Na kanapki, do roladek, do sałatek.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!