Papryka w zalewie octowej 2010
m7
Na kanapki, do roladek, do sałatek - pyszne.
0
0 / 0
Na kanapki, do roladek, do sałatek - pyszne.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg papryka
2 łyżeczka sól
6 szkl. woda
2 szkl. ocet
3 szt. pieprz ziarnisty
2 szt. ziele angielskie
1 łyżka cukier
10 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić w grube paski.
2
Kawałki papryki ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po łyżce oleju, 3 ziarenka pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego.
3
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę, przestudzić i zalać paprykę, słoiki szczelnie zakręcać.
4
Pasteryzować przez kilka minut. Należy uważać, żeby pasteryzacja nie trwała zbyt długo, ponieważ papryka będzie wtedy zbyt miękka.