0

Składniki

5 Kilogramów
papryka
2 Łyżeczki
sól
6 Szklanek
woda
2 Szklanki
ocet
3 Sztuki
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
cukier
10 Łyżek
olej słonecznikowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić w grube paski.
  2. Kawałki papryki ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po łyżce oleju, 3 ziarenka pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego.
  3. Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę, przestudzić i zalać paprykę, słoiki szczelnie zakręcać.
  4. Pasteryzować przez kilka minut. Należy uważać, żeby pasteryzacja nie trwała zbyt długo, ponieważ papryka będzie wtedy zbyt miękka.

Opis

Na kanapki, do roladek, do sałatek.

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!