Papryka w zalewie octowej 2010

m7
Papryka w zalewie octowej 2010

0

0 / 0

Na kanapki, do roladek, do sałatek - pyszne.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 kg papryka

2 łyżeczka sól

6 szkl. woda

2 szkl. ocet

3 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka cukier

10 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić w grube paski.

2

Kawałki papryki ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po łyżce oleju, 3 ziarenka pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego.

3

Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę, przestudzić i zalać paprykę, słoiki szczelnie zakręcać.

4

Pasteryzować przez kilka minut. Należy uważać, żeby pasteryzacja nie trwała zbyt długo, ponieważ papryka będzie wtedy zbyt miękka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły