Papryka w zalewie octowej 2010

m7
Papryka w zalewie octowej 2010

0

0 / 0

Na kanapki, do roladek, do sałatek - pyszne.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 kg papryka

2 łyżecz. sól

6 szkl. woda

2 szkl. ocet

3 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka cukier

10 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić w grube paski.

2

Kawałki papryki ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po łyżce oleju, 3 ziarenka pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego.

3

Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę, przestudzić i zalać paprykę, słoiki szczelnie zakręcać.

4

Pasteryzować przez kilka minut. Należy uważać, żeby pasteryzacja nie trwała zbyt długo, ponieważ papryka będzie wtedy zbyt miękka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

350

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły