Example thumb
0

Składniki

100 Mililitrów
olej
100 Mililitrów
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
papryka żółta
2 Sztuki
czosnek
10 Sztuk
Listki bazylii
2 Łyżki
ocet winny
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Papryki umyć , przekroić i usunąć gniazda nasienne.
  2. Każdą paprykę pokroić na paski o szerokości około 2 cm.
  3. Wrzucić na rozgrzany olej, smażyć do miękkości ( można lekko podlać wodą )ale tak aby papryka całkiem się nie rozgotowała.
  4. Wyjąć papryki , osączyć z oleju i ostudzić.
  5. Ocet wymieszać ze szczyptą soli i pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek, na końcu oliwę z oliwek .
  6. Rozetrzeć na na jednolity gęsty sos.
  7. Papryki zalać sosem i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
  8. Przed podaniem osączyć papryki ze sosu.
  9. Ułożyć na półmisku, przybrać listkami bazylii.

Opis

Można podawać z bagietką posmarowaną masłem lub jako dodatek do mięs:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!