0

Składniki

100 Mililitrów
olej
100 Mililitrów
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
papryka żółta
2 Sztuki
czosnek
10 Sztuk
Listki bazylii
2 Łyżki
ocet winny
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryki umyć , przekroić i usunąć gniazda nasienne.
  2. Każdą paprykę pokroić na paski o szerokości około 2 cm.
  3. Wrzucić na rozgrzany olej, smażyć do miękkości ( można lekko podlać wodą )ale tak aby papryka całkiem się nie rozgotowała.
  4. Wyjąć papryki , osączyć z oleju i ostudzić.
  5. Ocet wymieszać ze szczyptą soli i pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek, na końcu oliwę z oliwek .
  6. Rozetrzeć na na jednolity gęsty sos.
  7. Papryki zalać sosem i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
  8. Przed podaniem osączyć papryki ze sosu.
  9. Ułożyć na półmisku, przybrać listkami bazylii.

Opis

Można podawać z bagietką posmarowaną masłem lub jako dodatek do mięs:)

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Świdry z rybą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry z rybą

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!