0

Składniki

100 Mililitrów
olej
100 Mililitrów
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
papryka czerwona
2 Sztuki
papryka zielona
2 Sztuki
papryka żółta
2 Sztuki
czosnek
10 Sztuk
Listki bazylii
2 Łyżki
ocet winny
10 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryki umyć , przekroić i usunąć gniazda nasienne.
  2. Każdą paprykę pokroić na paski o szerokości około 2 cm.
  3. Wrzucić na rozgrzany olej, smażyć do miękkości ( można lekko podlać wodą )ale tak aby papryka całkiem się nie rozgotowała.
  4. Wyjąć papryki , osączyć z oleju i ostudzić.
  5. Ocet wymieszać ze szczyptą soli i pieprzem, dodać zmiażdżony czosnek, na końcu oliwę z oliwek .
  6. Rozetrzeć na na jednolity gęsty sos.
  7. Papryki zalać sosem i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
  8. Przed podaniem osączyć papryki ze sosu.
  9. Ułożyć na półmisku, przybrać listkami bazylii.

Opis

Można podawać z bagietką posmarowaną masłem lub jako dodatek do mięs:)

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Świdry z rybą

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!