Papryka nadziewana mięsnym farszem
m7
Dla wielbicieli papryki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
187
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla wielbicieli papryki
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
8 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
15 dag. ryż biały
20 dag. mięso wieprzowe
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
Papryki umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
Ryż ugotować na sypko, mięso zemleć, pieczarki i cebule umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać mięso, ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić około 30 minut.
Ciepłym farszem nadziewać paprykę, smarować ją z zewnątrz oliwą, owinąć folią aluminiową i piec na ruszcie około 30 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
187
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.