Papryka nadziewana mięsnym farszem

m7
Papryka nadziewana mięsnym farszem

0

0 / 0

Dla wielbicieli papryki

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

8 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

2 łyżka oliwa z oliwek

15 dag. ryż biały

20 dag. mięso wieprzowe

50 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Papryki umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne.

2

Ryż ugotować na sypko, mięso zemleć, pieczarki i cebule umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać mięso, ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić około 30 minut.

3

Ciepłym farszem nadziewać paprykę, smarować ją z zewnątrz oliwą, owinąć folią aluminiową i piec na ruszcie około 30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

187

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły