Papryka nadziewana mięsnym farszem
m7
Dla wielbicieli papryki
0
0 / 0
Dla wielbicieli papryki
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
8 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
15 dag. ryż biały
20 dag. mięso wieprzowe
50 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Papryki umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
2
Ryż ugotować na sypko, mięso zemleć, pieczarki i cebule umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać mięso, ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić około 30 minut.
3
Ciepłym farszem nadziewać paprykę, smarować ją z zewnątrz oliwą, owinąć folią aluminiową i piec na ruszcie około 30 minut.