Papryka nadziewana kuskusem i parówką

kontakt_2
Papryka nadziewana kuskusem i parówką

0

0 / 0

Zachwycające danie, którego czas przygotowania to niecały kwadrans? Nie wierzysz? Spróbuj przepisu na faszerowane kaszą, parówkami i serem papryki z dodatkiem ketchupu Kotlin w pikantnej wersji. To pomysł, który skradł niejedno serce.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g kasza kuskus

2 szt. papryka czerwona

2 szt. parówki

60 g ser feta

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szcz. sól, pieprz

4 łyżka kotlin ketchup pikantny

Przygotowanie


1

Umyte papryki przekrawamy na pół i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Solimy je i polewamy oliwą.

2

Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad poziom), przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.

3

Fetę i parówki kroimy w 1 cm kawałki. Mieszamy je z kaszą kuskus i 4 łyżkami ketchupu.

4

Wypełniamy papryki i zapiekamy 15 minut. Podajemy z ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły