Papryka nadziewana kuskusem i parówką
kontakt_2
Zachwycające danie, którego czas przygotowania to niecały kwadrans? Nie wierzysz? Spróbuj przepisu na faszerowane kaszą, parówkami i serem papryki z dodatkiem ketchupu Kotlin w pikantnej wersji. To pomysł, który skradł niejedno serce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
506
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zachwycające danie, którego czas przygotowania to niecały kwadrans? Nie wierzysz? Spróbuj przepisu na faszerowane kaszą, parówkami i serem papryki z dodatkiem ketchupu Kotlin w pikantnej wersji. To pomysł, który skradł niejedno serce.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g kasza kuskus
2 szt. papryka czerwona
2 szt. parówki
60 g ser feta
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
4 łyżka kotlin ketchup pikantny
Przygotowanie
Umyte papryki przekrawamy na pół i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Solimy je i polewamy oliwą.
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad poziom), przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Fetę i parówki kroimy w 1 cm kawałki. Mieszamy je z kaszą kuskus i 4 łyżkami ketchupu.
Wypełniamy papryki i zapiekamy 15 minut. Podajemy z ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
506
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
49
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.