Papryka nadziewana kuskusem i parówką

kontakt_2
Papryka nadziewana kuskusem i parówką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zachwycające danie, którego czas przygotowania to niecały kwadrans? Nie wierzysz? Spróbuj przepisu na faszerowane kaszą, parówkami i serem papryki z dodatkiem ketchupu Kotlin w pikantnej wersji. To pomysł, który skradł niejedno serce.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g kasza kuskus

2 szt. papryka czerwona

2 szt. parówki

60 g ser feta

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

4 łyżka kotlin ketchup pikantny

Przygotowanie


Umyte papryki przekrawamy na pół i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Solimy je i polewamy oliwą.

Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad poziom), przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.

Fetę i parówki kroimy w 1 cm kawałki. Mieszamy je z kaszą kuskus i 4 łyżkami ketchupu.

Wypełniamy papryki i zapiekamy 15 minut. Podajemy z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

506

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły