1

Składniki

2 Litry
woda
7 Szklanek
woda
1.5 Szklanki
ocet winny
12 Sztuk
Papryka biała
6 Sztuk
liść laurowy
8 Sztuk
ziele angielskie
6 Sztuk
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
ZALEWA
2 Łyżki
sól
3 Łyżki
cukier
60 Dekagramów
kapusta kiszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować wodę z solą.
  2. Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.
  3. Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, włożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz
  4. Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C

Opis

Sprawdzone przez mnie, wyszły pyszne!!!!! Wspaniały dodatek do mięs, dla gości...., polecam!

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!