Papryka nadziewana kapustą kiszoną

m7

Sprawdzone przez mnie, wyszły pyszne! Wspaniały dodatek do mięs, dla gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
57
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.4 / 5
Sprawdzone przez mnie, wyszły pyszne! Wspaniały dodatek do mięs, dla gości.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 l woda
7 szkl. woda
1.50 szkl. ocet winny
12 szt. papryka biała
6 szt. liść laurowy
8 szt. ziele angielskie
6 szt. pieprz ziarnisty
2 łyżka sól
3 łyżka cukier
60 dag. kapusta kiszona
Przygotowanie
Zagotować wodę z solą.
Papryki: odciąć górę, wydrążyć, umyć, wrzucić do wrzącej wody z solą parzyć ok. 5 minut.
Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, włożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz.
Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok. 20 minut w temperaturze ok 100°C. Można wybrać również paprykę czerwoną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
57
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.