Papryka nadziewana kapustą kiszoną

m7
Papryka nadziewana kapustą kiszoną

1

3.4 / 5

Sprawdzone przez mnie, wyszły pyszne! Wspaniały dodatek do mięs, dla gości.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 l woda

7 szkl. woda

1.50 szkl. ocet winny

12 szt. papryka biała

6 szt. liść laurowy

8 szt. ziele angielskie

6 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. zalewa

2 łyżka sól

3 łyżka cukier

60 dek. kapusta kiszona

Przygotowanie


1

Zagotować wodę z solą.

2

Papryki: odciąć górę, wydrążyć, umyć, wrzucić do wrzącej wody z solą parzyć ok. 5 minut.

3

Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, włożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz.

4

Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok. 20 minut w temperaturze ok 100°C. Można wybrać również paprykę czerwoną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły