Papryka nadziewana Corn Flakes
lubella
Przepis bardzo prosty, a przy tym niezwykle efektowny - czerwona papryka nadziewana płatkami kukurydzianymi Corn Flakes, grzybami, serem ricotta i cheddarem. Aby danie było gotowe, należy piec je w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
0
5 / 1
Przepis bardzo prosty, a przy tym niezwykle efektowny - czerwona papryka nadziewana płatkami kukurydzianymi Corn Flakes, grzybami, serem ricotta i cheddarem. Aby danie było gotowe, należy piec je w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
6 szt. papryka
1 łyżka margaryna
1 szkl. szpinak
250 g grzyby
2501 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
2 szkl. ryż brązowy
1 szkl. salsa
250 ricotta
90 ser cheddar
Przygotowanie
Wytnij łodyżki papryki i usuń nasiona.
W dużym garnku, gotuj papryki w wrzącej wodzie przez 2 minuty . Opróżnij dobrze.
Przypraw pieprzem i solą oraz umieść w wyłożonej folią formiej 33 x 23 cm. Odłóż na bok.
W dużym garnku na średnim ogniu stop margarynę. Dodaj szpinak i grzyby. Gotuj, mieszając przez 3 minuty .
Wymieszaj wszystko dodając sos, płatki i ugotowany ryż(2 szklanki).
Wypełnij paprykę mieszaniną, a na wierzch każdej z 15 ml (1 łyżka) dodaj sera cheddar.
Piecz w temperaturze 180 ° C przez około 30 minut lub do całkowitego podgrzania.