Papryka nadziewana Corn Flakes

lubella
Papryka nadziewana Corn Flakes

0

5 / 1

Przepis bardzo prosty, a przy tym niezwykle efektowny - czerwona papryka nadziewana płatkami kukurydzianymi Corn Flakes, grzybami, serem ricotta i cheddarem. Aby danie było gotowe, należy piec je w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

6 szt. papryka

1 łyżka margaryna

1 szkl. szpinak

250 g grzyby

2501 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

2 szkl. ryż brązowy

1 szkl. salsa

250 ricotta

90 ser cheddar

Przygotowanie


1

Wytnij łodyżki papryki i usuń nasiona.

2

W dużym garnku, gotuj papryki w wrzącej wodzie przez 2 minuty . Opróżnij dobrze.

3

Przypraw pieprzem i solą oraz umieść w wyłożonej folią formiej 33 x 23 cm. Odłóż na bok.

4

W dużym garnku na średnim ogniu stop margarynę. Dodaj szpinak i grzyby. Gotuj, mieszając przez 3 minuty .

5

Wymieszaj wszystko dodając sos, płatki i ugotowany ryż(2 szklanki).

6

Wypełnij paprykę mieszaniną, a na wierzch każdej z 15 ml (1 łyżka) dodaj sera cheddar.

7

Piecz w temperaturze 180 ° C przez około 30 minut lub do całkowitego podgrzania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

73992

kcal

Białka

965

gram

Węglowodany

16227

gram

Tłuszcze

395

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły