Papryka nadziewana boczkiem

m7
Papryka nadziewana boczkiem

0

0 / 0

Jesienią stawiam na gorące dania .

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 pęcz. szczypiorek

1 łyżecz. sól

6 szt. papryka czerwona

2 szt. jaja kurze całe

3 szt. pomidor

2 szt. cebula

2 szt. ryż biały

5 łyżka olej

8 łyżka ser żółty

2 łyżka przyprawa do gyrosa

30 dag. boczek wędzony

10 dag. mięso mielone

10 dag. cukinia

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu .

2

Papryki przekrój na pół , oczyść , oprósz solą .

3

Boczek pokrój .

4

Olej rozgrzej na patelni , podsmaż boczek .

5

Dodaj mielone mięso , podsmaż .

6

Posyp przyprawą do gyrosa .

7

Cebulę , cukinię i pomidory pokrój na kawałki .

8

Dodaj do mięsa , smaż kilka minut .

9

Dodaj ryż i jajka , wymieszaj , przypraw .

10

Napełnij papryki .

11

Do formy wlej trochę wody , włóż papryki , posyp serem .

12

Piecz 25 minut w 180 stopniach C .

13

Posyp szczypiorkiem .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

488

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły