Papryka nadziewana boczkiem

m7
Papryka nadziewana boczkiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Jesienią stawiam na gorące dania .

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 pęcz. szczypiorek

1 łyżecz. sól

6 szt. papryka czerwona

2 szt. jaja kurze całe

3 szt. pomidor

2 szt. cebula

2 szt. ryż biały

5 łyżka olej

8 łyżka ser żółty

2 łyżka przyprawa do gyrosa

30 dag. boczek wędzony

10 dag. mięso mielone

10 dag. cukinia

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu .

Papryki przekrój na pół , oczyść , oprósz solą .

Boczek pokrój .

Olej rozgrzej na patelni , podsmaż boczek .

Dodaj mielone mięso , podsmaż .

Posyp przyprawą do gyrosa .

Cebulę , cukinię i pomidory pokrój na kawałki .

Dodaj do mięsa , smaż kilka minut .

Dodaj ryż i jajka , wymieszaj , przypraw .

Napełnij papryki .

Do formy wlej trochę wody , włóż papryki , posyp serem .

Piecz 25 minut w 180 stopniach C .

Posyp szczypiorkiem .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

488

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły