Papryka nadziewana boczkiem
m7
Jesienią stawiam na gorące dania .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
488
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jesienią stawiam na gorące dania .
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 pęcz. szczypiorek
1 łyżecz. sól
6 szt. papryka czerwona
2 szt. jaja kurze całe
3 szt. pomidor
2 szt. cebula
2 szt. ryż biały
5 łyżka olej
8 łyżka ser żółty
2 łyżka przyprawa do gyrosa
30 dag. boczek wędzony
10 dag. mięso mielone
10 dag. cukinia
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu .
Papryki przekrój na pół , oczyść , oprósz solą .
Boczek pokrój .
Olej rozgrzej na patelni , podsmaż boczek .
Dodaj mielone mięso , podsmaż .
Posyp przyprawą do gyrosa .
Cebulę , cukinię i pomidory pokrój na kawałki .
Dodaj do mięsa , smaż kilka minut .
Dodaj ryż i jajka , wymieszaj , przypraw .
Napełnij papryki .
Do formy wlej trochę wody , włóż papryki , posyp serem .
Piecz 25 minut w 180 stopniach C .
Posyp szczypiorkiem .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
488
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.