Papryka marynowana

m7

Weki z papryką na zimę są świetnym dodatkiem nie tylko do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
219
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Weki z papryką na zimę są świetnym dodatkiem nie tylko do obiadu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg papryka czerwona
2 szkl. woda
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
4 łyżka olej roślinny
4 łyżka cukier
0.50 szkl. ocet
0.50 łyżka sól
Przygotowanie
Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Z wody, octu, oleju, cukru, soli zagotować zalewę. W słoikach ciasno ułożyć paprykę, na każdy słoik dodać 1 ząbek czosnku, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10-15 minut.