Papryka marynowana

m7
Papryka marynowana

0

0 / 0

Weki z papryką na zimę są świetnym dodatkiem nie tylko do obiadu.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg papryka czerwona

2 szkl. woda

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

4 łyżka olej roślinny

4 łyżka cukier

0.50 szkl. ocet

0.50 łyżka sól

Przygotowanie


1

Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Z wody, octu, oleju, cukru, soli zagotować zalewę. W słoikach ciasno ułożyć paprykę, na każdy słoik dodać 1 ząbek czosnku, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10-15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

219

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły