Papryka marynowana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Papryka marynowana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973299839.jpeg&w=3840&q=75)
Weki z papryką na zimę są świetnym dodatkiem nie tylko do obiadu.
0
0 / 0
Weki z papryką na zimę są świetnym dodatkiem nie tylko do obiadu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg papryka czerwona
2 szkl. woda
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
4 łyżka olej roślinny
4 łyżka cukier
0.50 szkl. ocet
0.50 łyżka sól
Przygotowanie
1
Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Z wody, octu, oleju, cukru, soli zagotować zalewę. W słoikach ciasno ułożyć paprykę, na każdy słoik dodać 1 ząbek czosnku, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10-15 minut.