Papryka marynowana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Papryka marynowana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976787022.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo dobra papryka.
0
0 / 0
Bardzo dobra papryka.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg papryka kolorowa
1 szczyp. sól
5 g pieprz ziarnisty
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
4 szkl. woda
5 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Z podanych składników zrobić zalewę tzn. wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagotować.
2
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.
3
Następnie włożyć do słoików, zalać zalewą, dokładnie zakręcić i pasteryzować przez 8-10 minut.