Papryka marynowana
m7
Papryka marynowana na zimę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
728
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Papryka marynowana na zimę.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg papryka czerwona
2 szkl. oliwa z oliwek
3.50 szkl. woda
0.75 szkl. ocet
0.75 szkl. cukier
3 szt. liść laurowy
3 dag. pieprz ziarnisty
Przygotowanie
Składniki na zalewę połączyć i zagotować.
Paprykę oczyścić, włożyć do słoików, zalać zalewą, od każdego słoika wlać 1 łyżkę oliwy.
Słoiki zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować przez około 10 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
728
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.