Papryka marynowana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Papryka marynowana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973364020.jpeg&w=3840&q=75)
Jesienią papryka jest tania, więc warto zrobić jej zapas w słoiczkach.
0
3.2 / 13
Jesienią papryka jest tania, więc warto zrobić jej zapas w słoiczkach.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1.50 kg papryka kolorowa
1 szczyp. gorczyca
1 l woda
0.25 l oleju
1.50 szkl. cukier
1 szkl. ocet 10%
10 szt. liść laurowy
10 szt. ziele angielskie
10 szt. ziarno pieprzu
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Paprykę umyć, pokroić, sparzyć wrzątkiem.
2
Z wody, octu, cukru i soli zagotować zalewę.
3
Do słoików włożyć pieprz, ziele angielskie, liść i gorczycę.
4
Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą, wlać łyżkę oleju. Zakręcić słoiki.
5
Słoiki pasteryzować 5-7 minut.