0

Składniki

1.5 Kilograma
Papryka kolorowa
1 Szczypta
gorczyca
1 Litr
woda
0.25 Litra
Oleju
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Ocet 10%
10 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
Ziarno pieprzu
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Paprykę umyć, pokroić, sparzyć wrzątkiem.
  2. Z wody, octu, cukru i soli zagotować zalewę.
  3. Do słoików włożyć pieprz, ziele angielskie, liść i gorczycę.
  4. Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą, wlać łyżkę oleju. Zakręcić słoiki.
  5. Słoiki pasteryzować 5-7 minut.

Opis

Jesienią papryka jest tania, więc warto zrobić jej "zapas" :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!