Papryka marynowana

m7
Papryka marynowana

0

3.2 / 13

Jesienią papryka jest tania, więc warto zrobić jej zapas w słoiczkach.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1.50 kg papryka kolorowa

1 szcz. gorczyca

1 l woda

0.25 l oleju

1.50 szkl. cukier

1 szkl. ocet 10%

10 szt. liść laurowy

10 szt. ziele angielskie

10 szt. ziarno pieprzu

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Paprykę umyć, pokroić, sparzyć wrzątkiem.

2

Z wody, octu, cukru i soli zagotować zalewę.

3

Do słoików włożyć pieprz, ziele angielskie, liść i gorczycę.

4

Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą, wlać łyżkę oleju. Zakręcić słoiki.

5

Słoiki pasteryzować 5-7 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły