0

Składniki

1.5 Kilograma
Papryka kolorowa
1 Szczypta
gorczyca
1 Litr
woda
0.25 Litra
Oleju
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Ocet 10%
10 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
Ziarno pieprzu
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę umyć, pokroić, sparzyć wrzątkiem.
  2. Z wody, octu, cukru i soli zagotować zalewę.
  3. Do słoików włożyć pieprz, ziele angielskie, liść i gorczycę.
  4. Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą, wlać łyżkę oleju. Zakręcić słoiki.
  5. Słoiki pasteryzować 5-7 minut.

Opis

Jesienią papryka jest tania, więc warto zrobić jej "zapas" :)

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!