Papryka marynowana

m7
Papryka marynowana

Średnia 3.2 / 13

Oceń!

Jesienią papryka jest tania, więc warto zrobić jej zapas w słoiczkach.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1.50 kg papryka kolorowa

1 szczyp. gorczyca

1 l woda

0.25 l oleju

1.50 szkl. cukier

1 szkl. ocet 10%

10 szt. liść laurowy

10 szt. ziele angielskie

10 szt. ziarno pieprzu

1 łyżka sól

Przygotowanie


Paprykę umyć, pokroić, sparzyć wrzątkiem.

Z wody, octu, cukru i soli zagotować zalewę.

Do słoików włożyć pieprz, ziele angielskie, liść i gorczycę.

Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą, wlać łyżkę oleju. Zakręcić słoiki.

Słoiki pasteryzować 5-7 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

336

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły