0

Składniki

1.5 Kilograma
Papryka kolorowa
1 Szczypta
gorczyca
1 Litr
woda
0.25 Litra
Oleju
1.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Ocet 10%
10 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
Ziarno pieprzu
1 Łyżka
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę umyć, pokroić, sparzyć wrzątkiem.
  2. Z wody, octu, cukru i soli zagotować zalewę.
  3. Do słoików włożyć pieprz, ziele angielskie, liść i gorczycę.
  4. Paprykę ułożyć w słoikach, zalać zalewą, wlać łyżkę oleju. Zakręcić słoiki.
  5. Słoiki pasteryzować 5-7 minut.

Opis

Jesienią papryka jest tania, więc warto zrobić jej "zapas" :)

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!