Papryka konserwowa z miodem.
m7
Piklowane papryczki z miodem to wspaniały dodatek do mięs na zimno, czy do kanapek.
3
3.1 / 105
Piklowane papryczki z miodem to wspaniały dodatek do mięs na zimno, czy do kanapek.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg papryka czerwona
2 l woda
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
10 szt. ziele angielskie
10 szt. liść laurowy
10 szt. gorczyca
2 łyżka sól
4 łyżka miód pszczeli
Przygotowanie
1
Paprykę umyć, oczyścić , pokroić.
2
Włożyć do słoików, dodać do każdego słoika, ziele, liść laurowy, gorczycę.
3
Zalewa: 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, 4 łyżki miodu, 2 litry wody - to wszystko zagotować.
4
Paprykę zalać przygotowaną zalewą, do każdego słoika dodać 1 łyżke oleju.
5
Pasteryzować 10 minut.