Papryka konserwowa z miodem.

m7
Papryka konserwowa z miodem.

3

3.1 / 105

Piklowane papryczki z miodem to wspaniały dodatek do mięs na zimno, czy do kanapek.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 kg papryka czerwona

2 l woda

1 szkl. ocet

1 szkl. cukier

10 szt. ziele angielskie

10 szt. liść laurowy

10 szt. gorczyca

2 łyżka sól

4 łyżka miód pszczeli

Przygotowanie


1

Paprykę umyć, oczyścić , pokroić.

2

Włożyć do słoików, dodać do każdego słoika, ziele, liść laurowy, gorczycę.

3

Zalewa: 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, 4 łyżki miodu, 2 litry wody - to wszystko zagotować.

4

Paprykę zalać przygotowaną zalewą, do każdego słoika dodać 1 łyżke oleju.

5

Pasteryzować 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły