Papryka konserwowa z miodem.

m7

Piklowane papryczki z miodem to wspaniały dodatek do mięs na zimno, czy do kanapek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
191
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
3.1 / 105
Piklowane papryczki z miodem to wspaniały dodatek do mięs na zimno, czy do kanapek.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg papryka czerwona
2 l woda
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
10 szt. ziele angielskie
10 szt. liść laurowy
10 szt. gorczyca
2 łyżka sól
4 łyżka miód pszczeli
Przygotowanie
Paprykę umyć, oczyścić , pokroić.
Włożyć do słoików, dodać do każdego słoika, ziele, liść laurowy, gorczycę.
Zalewa: 1 szklanka octu, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, 4 łyżki miodu, 2 litry wody - to wszystko zagotować.
Paprykę zalać przygotowaną zalewą, do każdego słoika dodać 1 łyżke oleju.
Pasteryzować 10 minut.