Papryka konserwowa
m7
Uwielbiana papryka ze słoika, idealna na zimę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
429
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Uwielbiana papryka ze słoika, idealna na zimę.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2.50 l woda
2 kg papryka czerwona
1.20 szkl. ocet
6 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
1 szt. pieprz ziarnisty
1 łyżka gorczyca
12 łyżka olej
4 łyżka sól
4 łyżka cukier
Przygotowanie
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.
Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy i 2 łyżki oleju.
Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
429
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.