Papryka konserwowa

m7
Papryka konserwowa

0

0 / 0

Uwielbiana papryka ze słoika, idealna na zimę.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2.50 l woda

2 kg papryka czerwona

1.20 szkl. ocet

6 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

1 szt. pieprz ziarnisty

1 łyżka gorczyca

12 łyżka olej

4 łyżka sól

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.

2

Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy i 2 łyżki oleju.

3

Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

429

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły