Papryka konserwowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Papryka konserwowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974926311.jpeg&w=3840&q=75)
Zapasy na zimę - kolorowa papryka w słoikach.
0
0 / 0
Zapasy na zimę - kolorowa papryka w słoikach.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
320 ocet
1 kg papryka czerwona
1 kg papryka żółta
5 łyżecz. gorczyca
8 szkl. woda
5 szt. czosnek
15 szt. ziele angielskie
15 szt. liść laurowy
10 łyżka olej
4 łyżka sól
4 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Przygotować zalewę. Paprykę oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do słoików dodając przyprawy. Do każdego słoika wlać 2 łyżki oleju i zalać gorącą zalewą. Następnie pasteryzować ok. 10 minut.