Papryka konserwowa

m7
Papryka konserwowa

0

0 / 0

Zapasy na zimę - kolorowa papryka w słoikach.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

320 ocet

1 kg papryka czerwona

1 kg papryka żółta

5 łyżecz. gorczyca

8 szkl. woda

5 szt. czosnek

15 szt. ziele angielskie

15 szt. liść laurowy

10 łyżka olej

4 łyżka sól

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Przygotować zalewę. Paprykę oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do słoików dodając przyprawy. Do każdego słoika wlać 2 łyżki oleju i zalać gorącą zalewą. Następnie pasteryzować ok. 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły