Papryka konserwowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Papryka konserwowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975930639.jpeg&w=3840&q=75)
Papryka konserwowa to świetny dodatek do różnych potraw.
0
0 / 0
Papryka konserwowa to świetny dodatek do różnych potraw.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg papryka czerwona
3.50 l woda
0.30 l olej
0.25 szt. ziele angielskie
1 szt. gorczyca
14 łyżka cukier
3 łyżka sól
0.50 l ocet
0.50 szt. liść laurowy
Przygotowanie
1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
2
Do słoików włożyć ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę (ilość tych przypraw zależy od upodobań smakowych).
3
Włożyć paprykę do słoików.
4
Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem i zalać paprykę.
5
Na wierzch wlać po dwie łyżki oleju.
6
Pasteryzować 10 minut.