Papryka konserwowa
m7
Papryka konserwowa to świetny dodatek do różnych potraw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
510
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Papryka konserwowa to świetny dodatek do różnych potraw.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg papryka czerwona
3.50 l woda
0.30 l olej
0.25 szt. ziele angielskie
1 szt. gorczyca
14 łyżka cukier
3 łyżka sól
0.50 l ocet
0.50 szt. liść laurowy
Przygotowanie
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
Do słoików włożyć ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę (ilość tych przypraw zależy od upodobań smakowych).
Włożyć paprykę do słoików.
Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem i zalać paprykę.
Na wierzch wlać po dwie łyżki oleju.
Pasteryzować 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
510
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.