Papryka konserwowa

m7
Papryka konserwowa

0

0 / 0

Papryka konserwowa to świetny dodatek do różnych potraw.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 kg papryka czerwona

3.50 l woda

0.30 l olej

0.25 szt. ziele angielskie

1 szt. gorczyca

14 łyżka cukier

3 łyżka sól

0.50 l ocet

0.50 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.

2

Do słoików włożyć ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę (ilość tych przypraw zależy od upodobań smakowych).

3

Włożyć paprykę do słoików.

4

Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem i zalać paprykę.

5

Na wierzch wlać po dwie łyżki oleju.

6

Pasteryzować 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

510

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły