Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

goodfoodlover
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Średnia 3.3 / 9

Oceń!

Czerwona papryka faszerowana kaszą jęczmienną - świetny pomysł na rodzinny obiad lub kolację we dwoje. W proponowanej przez nas wersji standardowy przepis wzbogacony jest o pieczarki i suszone pomidory!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łodyga nać pietruszki

2 łyżecz. sól, pieprz

300 g pieczarki

2 szkl. lubella kasza jęczmienna

1 szt. cebula

3 szt. papryka czerwona

6 szt. pomidory suszone

2 łyżka masło

Przygotowanie


Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Podsmażyć cebulę i pieczarki. Dodać drobno pokrojone suszone pomidory i chwilę podsmażyć.

Do miski przełożyć kaszę. Wsypać pieczarki, pomidory i cebulę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać składniki.

Z papryki ściąć górę. Wyciąć nasienie. Każdą paprykę faszerować kaszą z warzywami. Przykryć odciętą górą z papryki. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec przez 25-30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

501

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły