3

Składniki

1 Łodyga
nać pietruszki
2 Łyżeczki
sól, pieprz
300 Gramów
pieczarki
2 Szklanki
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
papryka czerwona
6 Sztuk
pomidory suszone
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Pieczarki i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż cebulę i pieczarki. Dodaj drobno pokrojone suszone pomidory i chwilę podsmaż.
  3. Z papryki zetnij górę. Wytnij nasienie. Kazdą paprykę nafaszeruj kaszą z warzywami. Przykryj odciętą górą z papryki. Całość włoż do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz przez 25-30 minut.
  4. Do miski przełóż kaszę. Wsyp pieczarki, pomidory i cebulę. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj składniki.

Opis

W tej wersji z dodatkiem pieczarek i suszonych pomidorów :)

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Paszteciki z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Paszteciki z pieczarkami i cebulą

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!