Papryka faszerowana kaszą jęczmienną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Papryka faszerowana kaszą jęczmienną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877420.jpeg&w=3840&q=75)
Czerwona papryka faszerowana kaszą jęczmienną - świetny pomysł na rodzinny obiad lub kolację we dwoje. W proponowanej przez nas wersji standardowy przepis wzbogacony jest o pieczarki i suszone pomidory!
3
3.3 / 9
Czerwona papryka faszerowana kaszą jęczmienną - świetny pomysł na rodzinny obiad lub kolację we dwoje. W proponowanej przez nas wersji standardowy przepis wzbogacony jest o pieczarki i suszone pomidory!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łodyga nać pietruszki
2 łyżecz. sól, pieprz
300 g pieczarki
2 szkl. lubella kasza jęczmienna
1 szt. cebula
3 szt. papryka czerwona
6 szt. pomidory suszone
2 łyżka masło
Przygotowanie
Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Podsmażyć cebulę i pieczarki. Dodać drobno pokrojone suszone pomidory i chwilę podsmażyć.
Do miski przełożyć kaszę. Wsypać pieczarki, pomidory i cebulę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać składniki.
Z papryki ściąć górę. Wyciąć nasienie. Każdą paprykę faszerować kaszą z warzywami. Przykryć odciętą górą z papryki. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec przez 25-30 minut.