Papryka faszerowana bryndzą

monikap
Papryka faszerowana bryndzą

Średnia 0 / 0

Oceń!

Mój ulubiony zestaw śniadaniowy, najlepiej smakuje z ciepłym pieczywem, można podawać też na kolację.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. papryka czerwona

4 szt. pieczarki marynowane

2 szt. korniszon

1 szt. czosnek

1 szt. szczypiorek

1 łyżka majonez

1 łyżka śmietana 18%

15 dag. bryndza

15 dag. twaróg półtłusty

Przygotowanie


Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć nasiona, natrzeć wewnątrz czosnkiem, sola i pieprzem.

Razem utrzeć bryndzę i twaróg, dodać majonez i śmietanę, starte na tarce korniszony i posiekane pieczarki, wymieszać, przyprawić do smaku. szczypiorem posiekać.

Farsz nałożyć do połówek papryki, posypać szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

285

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły