Papryka faszerowana bryndzą
monikap
Mój ulubiony zestaw śniadaniowy, najlepiej smakuje z ciepłym pieczywem, można podawać też na kolację.
0
0 / 0
Mój ulubiony zestaw śniadaniowy, najlepiej smakuje z ciepłym pieczywem, można podawać też na kolację.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. papryka czerwona
4 szt. pieczarki marynowane
2 szt. korniszon
1 szt. czosnek
1 szt. szczypiorek
1 łyżka majonez
1 łyżka śmietana 18%
15 dag. bryndza
15 dag. twaróg półtłusty
Przygotowanie
Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć nasiona, natrzeć wewnątrz czosnkiem, sola i pieprzem.
Razem utrzeć bryndzę i twaróg, dodać majonez i śmietanę, starte na tarce korniszony i posiekane pieczarki, wymieszać, przyprawić do smaku. szczypiorem posiekać.
Farsz nałożyć do połówek papryki, posypać szczypiorkiem.