Papryka faszerowana bryndzą

monikap
Papryka faszerowana bryndzą

0

0 / 0

Mój ulubiony zestaw śniadaniowy, najlepiej smakuje z ciepłym pieczywem, można podawać też na kolację.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. papryka czerwona

4 szt. pieczarki marynowane

2 szt. korniszon

1 szt. czosnek

1 szt. szczypiorek

1 łyżka majonez

1 łyżka śmietana 18%

15 dek. bryndza

15 dek. twaróg półtłusty

Przygotowanie


1

Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć nasiona, natrzeć wewnątrz czosnkiem, sola i pieprzem.

2

Razem utrzeć bryndzę i twaróg, dodać majonez i śmietanę, starte na tarce korniszony i posiekane pieczarki, wymieszać, przyprawić do smaku. szczypiorem posiekać.

3

Farsz nałożyć do połówek papryki, posypać szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły