Papryka faszerowana bryndzą
monikap
Mój ulubiony zestaw śniadaniowy, najlepiej smakuje z ciepłym pieczywem, można podawać też na kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
285
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mój ulubiony zestaw śniadaniowy, najlepiej smakuje z ciepłym pieczywem, można podawać też na kolację.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. papryka czerwona
4 szt. pieczarki marynowane
2 szt. korniszon
1 szt. czosnek
1 szt. szczypiorek
1 łyżka majonez
1 łyżka śmietana 18%
15 dag. bryndza
15 dag. twaróg półtłusty
Przygotowanie
Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć nasiona, natrzeć wewnątrz czosnkiem, sola i pieprzem.
Razem utrzeć bryndzę i twaróg, dodać majonez i śmietanę, starte na tarce korniszony i posiekane pieczarki, wymieszać, przyprawić do smaku. szczypiorem posiekać.
Farsz nałożyć do połówek papryki, posypać szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
285
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.