Papryka faszerowana

m7
Papryka faszerowana

2

0 / 0

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. papryka czerwona

500 g mięso mielone

2 szt. cebula

3 szt. ząbek czosnku

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 pęcz. nać pietruszki

1 łyżka oregano

1 łyżka bazylia

1 łyżka przyprawa typu vegeta

1 szcz. chili

1 szcz. sól, pieprz

100 g ryż paraboliczny

4 łyżka ser żółty tarty

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek, doprawiamy solą, pieprzem, vegetą,chili, bazylią i oregano. Gdy mięso jest już gotowe dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż i koncentrat pomidorowy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

2

Ścinamy wierzchy z papryk i wydrążamy środki. Faszerujemy nasze papryki przygotowanym farszem, na wierzch kładziemy po plasterku żółtego sera i przykrywamy wierzchami od papryk.

3

Układamy papryki w garnku i zalewamy bulionem do ok.3/4 wysokości papryk.Dusimy pod przykryciem do miękkości ok. 40 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły