Papryka faszerowana
m7
2
0 / 0
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. papryka czerwona
500 g mięso mielone
2 szt. cebula
3 szt. ząbek czosnku
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 pęcz. nać pietruszki
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylia
1 łyżka przyprawa typu vegeta
1 szczyp. chili
1 szczyp. sól, pieprz
100 g ryż paraboliczny
4 łyżka ser żółty tarty
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, czosnek, doprawiamy solą, pieprzem, vegetą,chili, bazylią i oregano. Gdy mięso jest już gotowe dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż i koncentrat pomidorowy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Ścinamy wierzchy z papryk i wydrążamy środki. Faszerujemy nasze papryki przygotowanym farszem, na wierzch kładziemy po plasterku żółtego sera i przykrywamy wierzchami od papryk.
Układamy papryki w garnku i zalewamy bulionem do ok.3/4 wysokości papryk.Dusimy pod przykryciem do miękkości ok. 40 minut.