Papryka faszerowana

m7
Papryka faszerowana

1

5 / 1

Proste w przygotowaniu a zarazem efektowne danie, świetnie nadaje się na randkę przy świecach.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

250 g mięso mielone

0.75 szkl. mleko

8 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

1 szt. koper ogrodowy

2 łyżka masło

4 łyżka ryż biały

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Paprykę oczyścić, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować 4 minuty, odcedzić.

2

Ryż zalać osolonym wrzątkiem, ugotować.

3

Cebulę posiekać i zeszklić na patelni. Połączyć z ryżem mielonym mięsem, koperkiem, doprawić.

4

Napełnić masą papryki, a następnie ułożyć w płaskim naczyniu. Polać tłuszczem i wodą i upiec w piekarniku.

5

Pod koniec pieczenia wlać mleko z mąką, połączyć z wodą, koncentratem pomidorowym i przyprawami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły