Papryka faszerowana

m7

Proste w przygotowaniu a zarazem efektowne danie, świetnie nadaje się na randkę przy świecach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
789
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Proste w przygotowaniu a zarazem efektowne danie, świetnie nadaje się na randkę przy świecach.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
250 g mięso mielone
0.75 szkl. mleko
8 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 szt. koper ogrodowy
2 łyżka masło
4 łyżka ryż biały
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Paprykę oczyścić, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować 4 minuty, odcedzić.
Ryż zalać osolonym wrzątkiem, ugotować.
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni. Połączyć z ryżem mielonym mięsem, koperkiem, doprawić.
Napełnić masą papryki, a następnie ułożyć w płaskim naczyniu. Polać tłuszczem i wodą i upiec w piekarniku.
Pod koniec pieczenia wlać mleko z mąką, połączyć z wodą, koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
789
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.