Papryka faszerowana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Papryka faszerowana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973917399.jpeg&w=3840&q=75)
Proste w przygotowaniu a zarazem efektowne danie, świetnie nadaje się na randkę przy świecach.
1
5 / 1
Proste w przygotowaniu a zarazem efektowne danie, świetnie nadaje się na randkę przy świecach.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
250 g mięso mielone
0.75 szkl. mleko
8 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
1 szt. koper ogrodowy
2 łyżka masło
4 łyżka ryż biały
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Paprykę oczyścić, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować 4 minuty, odcedzić.
Ryż zalać osolonym wrzątkiem, ugotować.
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni. Połączyć z ryżem mielonym mięsem, koperkiem, doprawić.
Napełnić masą papryki, a następnie ułożyć w płaskim naczyniu. Polać tłuszczem i wodą i upiec w piekarniku.
Pod koniec pieczenia wlać mleko z mąką, połączyć z wodą, koncentratem pomidorowym i przyprawami.