Papryczki faszerowane serem feta

EkspertOdKuchni
Papryczki faszerowane serem feta

0

0 / 0

Papryczki faszerowane serem feta doskonale sprawdzą się jako lekka przekąska lub przystawka na każdą okazję. Ich kolorowy wygląd sprawia, że są nie tylko smaczne, ale świetnie prezentują się na stole. Połączenie chrupiących papryczek z serowym nadzieniem z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kremowych kombinacji kulinarnych. Życzymy smacznego!

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

600 g papryczki podłużne mini

300 g ser feta

150 ml jogurt naturalny

1 pęcz. kolendra

2 łyżecz. zioła prowansalskie

1 szt. ząbki czosnku

1 łyżecz. czarnuszka

1 łyżecz. oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

W misce rozdrabniamy ser feta. Dodajemy jogurt naturalny, czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekaną świeżą kolendrę i zioła prowansalskie. Całość dokładnie mieszamy.

2

Z papryczek odcinamy górę i delikatnie za pomocą małej łyżeczki wyciągamy gniazda nasienne.

3

Każdą papryczkę faszerujemy przygotowanym nadzieniem serowym.

4

Papryczki polewamy oliwą z oliwek i posypujemy czarnuszką i kolendrą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły