Paprikás krumpli – gulasz ziemniaczany

m7
Paprikás krumpli – gulasz ziemniaczany

0

0 / 0

Paprikás krumpli to gulasz ziemniaczany. Jednogarnkowa potrawa pochodząca z Węgier. Danie jest smaczne, aromatyczne i sycące.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

0.20 kg kiełbasa domowa

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

4 szt. cebula

0.50 szt. czosnek

1 szt. papryka słodka mielona

Przygotowanie


1

Ziemniaki obierać i pokroić w duże kawałki. Na patelni usmażyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę, następnie pokrojoną w piórka cebulę.

2

Do dużego garnka wsypać ziemniaki, kiełbasę z cebulą podsmażone na drugiej patelni, sól, pieprz, i torebkę całej zawartości papryki słodkiej.

3

Dodać wyciśnięty czosnek, zalać wodą do wysokości całego wkładu do garnka a następnie dodajemy majeranek.

4

Jeśli ktoś chce, żeby potrawa była bardziej gęsta, należy zalać wodą 5 cm poniżej, ale dość często mieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły