Pappardelle ze speckiem i mascarpone
m7
Łatwy i dobry przepis na zimę. Ważne jest, by zadbać o wysoką jakość wykorzystanych składników.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
591
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Łatwy i dobry przepis na zimę. Ważne jest, by zadbać o wysoką jakość wykorzystanych składników.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g serek mascarpone
100 g boczek
20 g cebula biała
250 g makaron pappardelle
20 g oliwa z oliwek
1 szt. ząbek czosnku
6 szt. bazylia
Przygotowanie
Na patelni - przez ok. minutę - podsmażać posiekaną cebulę z czosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy całość się zarumieni, wyjąć czosnek, wrzucić speck pokrojony w drobną kostkę i podsmażyć.
Ugotować makaron Pappardelle Barilla według wskazówek na opakowaniu, odsączyć i połączyć z przygotowanym wcześniej speckiem i mascarpone.
Udekorować bazylią i podawać na gorąco.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
591
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.