Pappardelle ze speckiem i mascarpone

m7
Pappardelle ze speckiem i mascarpone

0

0 / 0

Łatwy i dobry przepis na zimę. Ważne jest, by zadbać o wysoką jakość wykorzystanych składników.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

200 g serek mascarpone

100 g boczek

20 g cebula biała

250 g makaron pappardelle

20 g oliwa z oliwek

1 szt. ząbek czosnku

6 szt. bazylia

Przygotowanie


1

Na patelni - przez ok. minutę - podsmażać posiekaną cebulę z czosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy całość się zarumieni, wyjąć czosnek, wrzucić speck pokrojony w drobną kostkę i podsmażyć.

2

Ugotować makaron Pappardelle Barilla według wskazówek na opakowaniu, odsączyć i połączyć z przygotowanym wcześniej speckiem i mascarpone.

3

Udekorować bazylią i podawać na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

591

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły