Pappardelle ze speckiem i mascarpone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pappardelle ze speckiem i mascarpone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976505002.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwy i dobry przepis na zimę. Ważne jest, by zadbać o wysoką jakość wykorzystanych składników.
0
0 / 0
Łatwy i dobry przepis na zimę. Ważne jest, by zadbać o wysoką jakość wykorzystanych składników.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g serek mascarpone
100 g boczek
20 g cebula biała
250 g makaron pappardelle
20 g oliwa z oliwek
1 szt. ząbek czosnku
6 szt. bazylia
Przygotowanie
Na patelni - przez ok. minutę - podsmażać posiekaną cebulę z czosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy całość się zarumieni, wyjąć czosnek, wrzucić speck pokrojony w drobną kostkę i podsmażyć.
Ugotować makaron Pappardelle Barilla według wskazówek na opakowaniu, odsączyć i połączyć z przygotowanym wcześniej speckiem i mascarpone.
Udekorować bazylią i podawać na gorąco.