Pappardelle zapiekane z koglem-moglem z żurawiną i bezą kokosową
bartek
Słodka rozpusta z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Słodka rozpusta z makaronem.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka cukier
2 łyżka żurawina łowicz
3 łyżka wiórki kokosowe
1 dag. makaron lubella inspiracje pappardelle
Przygotowanie
Makaron gotujemy na półtwardo. Żółto uciemay z cukrem na kogel-mogel (ja robię to mikserem).
Makaronowy farsz przekładamy do miseczek żaroodpornych, a na to kładziemy kokosową piankę. Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 15-20 minut w temp. 180 stopni C (aż beza złapie kolor).
Z białek i cukru ubijamy masę na sztywno.
Przelany zimną wodą makaron wkładamy do miski i mieszamy z koglem-moglem.
Mieszamy masę białkową z wiórkami kokosowymi.
Do tego dodajemy żurawinę i mieszamy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.