Pappardelle zapiekane z koglem-moglem z żurawiną i bezą kokosową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Pappardelle zapiekane z koglem-moglem z żurawiną i bezą kokosową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354300.jpeg&w=3840&q=75)
Słodka rozpusta z makaronem.
0
0 / 0
Słodka rozpusta z makaronem.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka cukier
2 łyżka żurawina łowicz
3 łyżka wiórki kokosowe
1 dag. makaron lubella inspiracje pappardelle
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy na półtwardo. Żółto uciemay z cukrem na kogel-mogel (ja robię to mikserem).
2
Makaronowy farsz przekładamy do miseczek żaroodpornych, a na to kładziemy kokosową piankę. Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 15-20 minut w temp. 180 stopni C (aż beza złapie kolor).
3
Z białek i cukru ubijamy masę na sztywno.
4
Przelany zimną wodą makaron wkładamy do miski i mieszamy z koglem-moglem.
5
Mieszamy masę białkową z wiórkami kokosowymi.
6
Do tego dodajemy żurawinę i mieszamy.