Pappardelle zapiekane z koglem-moglem z żurawiną i bezą kokosową

bartek
Pappardelle zapiekane z koglem-moglem z żurawiną i bezą kokosową

0

0 / 0

Słodka rozpusta z makaronem.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka cukier

2 łyżka żurawina łowicz

3 łyżka wiórki kokosowe

1 dag. makaron lubella inspiracje pappardelle

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy na półtwardo. Żółto uciemay z cukrem na kogel-mogel (ja robię to mikserem).

2

Makaronowy farsz przekładamy do miseczek żaroodpornych, a na to kładziemy kokosową piankę. Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku około 15-20 minut w temp. 180 stopni C (aż beza złapie kolor).

3

Z białek i cukru ubijamy masę na sztywno.

4

Przelany zimną wodą makaron wkładamy do miski i mieszamy z koglem-moglem.

5

Mieszamy masę białkową z wiórkami kokosowymi.

6

Do tego dodajemy żurawinę i mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

316

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły