4

Składniki

150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
2 Szczypty
sól, pieprz
2 Łyżeczki
zioła prowansalskie
300 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
200 Gramów
Kurki
2 Sztuki
Szalotki
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szalotki posiekać w drobną kostkę, zeszklić na patelni na maśle, dodać kurki, chwilę podsmażyć.
  2. Dodać śmietanę i przez 5 minut zredukować do lekkiego zgęstnienia. Posolić i posypać grubo zmielonym pieprzem.
  3. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją, prosto z wody przełożyć do sosu, dodać tarty parmezan.
  4. Całość wymieszać i podać ze świeżymi ziołami.

Opis

Sezon na kurki jest tak krótki! Cieszmy się nimi póki czas ;)

Podobne przepisy

Diabelskie Pappardelle

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!