Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

goodfoodlover
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

4

0 / 0

Sezon na kurki jest tak krótki! Cieszmy się nimi póki czas ;)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 śmietanka kremowa 30%

2 szcz. sól, pieprz

2 łyżeczka zioła prowansalskie

300 g makaron lubella pappardelle

200 g kurki

2 szt. szalotki

1 łyżka masło

2 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Szalotki posiekać w drobną kostkę, zeszklić na patelni na maśle, dodać kurki, chwilę podsmażyć.

2

Dodać śmietanę i przez 5 minut zredukować do lekkiego zgęstnienia. Posolić i posypać grubo zmielonym pieprzem.

3

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją, prosto z wody przełożyć do sosu, dodać tarty parmezan.

4

Całość wymieszać i podać ze świeżymi ziołami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły