Pappardelle z krewetkami

goodfoodlover
Pappardelle z krewetkami

7

0 / 0

Toskańskie pappardelle z krewetkami w sosie pomidorowo-śmietanowym. Poznawaj kuchnie świata razem z nami. Z naszym przepisem przeniesiesz się do słonecznych Włoch - krainy przysmaków uwielbianych przez cały świat.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 śmietana 30%

100 przecier pomidorowy łowicz

2 szczyp. sól, pieprz

200 g krewetki

1 szt. papryczka chili

2 łyżka oliwa z oliwek

250 g makaron lubella pappardelle

Przygotowanie


1

Podajemy od razu.

2

Dodajemy na patelnie makaron, uprzednio ugotowany w osolonej wodzie. Całość mieszamy.

3

Krewetki myjemy i pozbawiamy główek. Następnie oprószone solą i pieprzem smażymy na oliwie z obu stron.

4

Na patelnie wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy, aż trochę zgęstnieje, następnie dodajemy śmietanę i na małym ogniu, ciągle mieszając, czekamy, aż się zredukuje.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

828

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły