Pappardelle z krewetkami
goodfoodlover
Toskańskie pappardelle z krewetkami w sosie pomidorowo-śmietanowym. Poznawaj kuchnie świata razem z nami. Z naszym przepisem przeniesiesz się do słonecznych Włoch - krainy przysmaków uwielbianych przez cały świat.
6
0 / 0
Toskańskie pappardelle z krewetkami w sosie pomidorowo-śmietanowym. Poznawaj kuchnie świata razem z nami. Z naszym przepisem przeniesiesz się do słonecznych Włoch - krainy przysmaków uwielbianych przez cały świat.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietana 30%
100 przecier pomidorowy łowicz
2 szcz. sól, pieprz
200 g krewetki
1 szt. papryczka chili
2 łyżka oliwa z oliwek
250 g makaron lubella pappardelle
Przygotowanie
Podajemy od razu.
Dodajemy na patelnie makaron, uprzednio ugotowany w osolonej wodzie. Całość mieszamy.
Krewetki myjemy i pozbawiamy główek. Następnie oprószone solą i pieprzem smażymy na oliwie z obu stron.
Na patelnie wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy, aż trochę zgęstnieje, następnie dodajemy śmietanę i na małym ogniu, ciągle mieszając, czekamy, aż się zredukuje.