6

Składniki

200 Mililitrów
Śmietana 30%
100 Mililitrów
przecier pomidorowy
2 Szczypty
sól, pieprz
200 Gramów
Krewetki
1 Sztuka
Papryczka chili
2 Łyżki
oliwa z oliwek
250 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podajemy od razu.
  2. Dodajemy na patelnie makaron, uprzednio ugotowany w osolonej wodzie. Całość mieszamy.
  3. Krewetki myjemy i pozbawiamy główek. Następnie oprószone solą i pieprzem smażymy na oliwie z obu stron.
  4. Na patelnie wlewamy przecier pomidorowy, mieszamy, aż trochę zgęstnieje, następnie dodajemy śmietanę i na małym ogniu, ciągle mieszając, czekamy, aż się zredukuje.

Opis

W sosie pomidorowo-śmietanowym

Podobne przepisy

Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Tajska zupa z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tajska zupa z krewetkami

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Diabelskie Pappardelle

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Makaron z bobem, boczkiem i suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z bobem, boczkiem i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!