Pappardelle z dorszem na szpinaku
goodfoodlover
Makaron o kształcie szerokich wstążek - chodzi oczywiście o pappardelle! Ahoj! Polecamy wyjątkowy przepis na ten wspaniały włoski makaron z serem camembert i dorszem na szpinaku! Świetna propozycja na obiad lub kolację.
7
3.5 / 15
Makaron o kształcie szerokich wstążek - chodzi oczywiście o pappardelle! Ahoj! Polecamy wyjątkowy przepis na ten wspaniały włoski makaron z serem camembert i dorszem na szpinaku! Świetna propozycja na obiad lub kolację.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 śmietanka kremowa 30%
1 szcz. tymianek
2 łyżeczka sól, pieprz
400 g makaron lubella pappardelle
400 g filety z dorsza
300 g szpinak
1 szt. cebula
1 szt. żółtko jaja kurzego
0.50 szt. ser camembert
2 łyżka olej
Przygotowanie
Przygotuj składniki
W misce wymieszaj śmietanę, żółtko i ser. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Śmietankowy ser wlej do szpinaku i duś parę minut.
Na patelni rozgrzej olej. Wsyp posiekany czosnek i cebulę. Posmaż. Dodaj szpinak i duś parę minut.
Na talerz połóż makaron. Polej szpinakowym sosem i ułóż u góry rybę. Podawaj gorące.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z dorsza pokrój na mniejsze kawałki. Rybę opłucz i posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż rybę.