Pappardelle z dorszem na szpinaku

goodfoodlover
Pappardelle z dorszem na szpinaku

7

3.5 / 15

Makaron o kształcie szerokich wstążek - chodzi oczywiście o pappardelle! Ahoj! Polecamy wyjątkowy przepis na ten wspaniały włoski makaron z serem camembert i dorszem na szpinaku! Świetna propozycja na obiad lub kolację.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. tymianek

2 łyżeczka sól, pieprz

400 g makaron lubella pappardelle

400 g filety z dorsza

300 g szpinak

1 szt. cebula

1 szt. żółtko jaja kurzego

0.50 szt. ser camembert

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Przygotuj składniki

2

W misce wymieszaj śmietanę, żółtko i ser. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

3

Śmietankowy ser wlej do szpinaku i duś parę minut.

4

Na patelni rozgrzej olej. Wsyp posiekany czosnek i cebulę. Posmaż. Dodaj szpinak i duś parę minut.

5

Na talerz połóż makaron. Polej szpinakowym sosem i ułóż u góry rybę. Podawaj gorące.

6

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z dorsza pokrój na mniejsze kawałki. Rybę opłucz i posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż rybę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły