Pappardelle z dorszem na szpinaku

goodfoodlover

Makaron o kształcie szerokich wstążek - chodzi oczywiście o pappardelle! Ahoj! Polecamy wyjątkowy przepis na ten wspaniały włoski makaron z serem camembert i dorszem na szpinaku! Świetna propozycja na obiad lub kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1406
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
151
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
7
3.5 / 15
Makaron o kształcie szerokich wstążek - chodzi oczywiście o pappardelle! Ahoj! Polecamy wyjątkowy przepis na ten wspaniały włoski makaron z serem camembert i dorszem na szpinaku! Świetna propozycja na obiad lub kolację.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. tymianek
2 łyżecz. sól, pieprz
400 g makaron lubella pappardelle
400 g filety z dorsza
300 g szpinak
1 szt. cebula
1 szt. żółtko jaja kurzego
0.50 szt. ser camembert
2 łyżka olej
Przygotowanie
Przygotuj składniki
W misce wymieszaj śmietanę, żółtko i ser. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Śmietankowy ser wlej do szpinaku i duś parę minut.
Na patelni rozgrzej olej. Wsyp posiekany czosnek i cebulę. Posmaż. Dodaj szpinak i duś parę minut.
Na talerz połóż makaron. Polej szpinakowym sosem i ułóż u góry rybę. Podawaj gorące.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z dorsza pokrój na mniejsze kawałki. Rybę opłucz i posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż rybę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1406
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
151
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.