Example thumb
7

Składniki

150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
tymianek
2 Łyżeczki
sól, pieprz
400 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
400 Gramów
Filety z dorsza
300 Gramów
szpinak
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
0.5 Sztuki
Ser camembert
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotuj składniki
  2. W misce wymieszaj śmietanę, żółtko i ser. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Śmietankowy ser wlej do szpinaku i duś parę minut.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Wsyp posiekany czosnek i cebulę. Posmaż. Dodaj szpinak i duś parę minut.
  5. Na talerz połóż makaron. Polej szpinakowym sosem i ułóż u góry rybę. Podawaj gorące.
  6. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z dorsza pokrój na mniejsze kawałki. Rybę opłucz i posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż rybę.

Opis

Ahoj! Polecam mój przepis na wspaniały makaron z dorszem!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!