Panna cotta z truskawkową galaretką

maspexdigital
Panna cotta z truskawkową galaretką

0

0 / 0

Lekki deser na upalny dzień? Idealnie sprawdzi się panna cotta z truskawkową galaretką. Mniam!

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

600 śmietanka kremowa 30%

3 łyżka cukier trzcinowy

1 opak. cukier waniliowy

2 łyżka żelatyna

1.50 szkl. woda

100 syrop truskawkowy łowicz

1.50 łyżeczka żelatyna

2 łyżka cukier trzcinowy

12 szt. truskawki

Przygotowanie


1

Śmietankę podgrzać z cukrem trzcinowym oraz waniliowym, mieszając, aby cukier się rozpuścił.

2

Do ciepłej śmietanki wsypać żelatynę, mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia.

3

Przelać do 4 szklanek, ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. W międzyczasie przygotować galaretkę truskawkową.

4

Wodę z syropem i cukrem podgrzać, wsypać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.

5

Galaretkę ostudzić.

6

Na spód śmietankowej warstwy położyć pokrojone truskawki, zalać galaretką i wstawić do lodówki, na minimum godzinę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły