Panna cotta z syropem malinowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Panna cotta z syropem malinowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660067.jpeg&w=3840&q=75)
Sprawdzony, prosty przepis na delikatną, waniliową panna cottę z syropem malinowym.
0
0 / 0
Sprawdzony, prosty przepis na delikatną, waniliową panna cottę z syropem malinowym.
7
Składniki
120 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
100 syrop malinowy łowicz
330 śmietanka kremowa 30%
100 mleko 2%
50 g cukier drobny
2 łyżecz. żelatyna
0.50 łyżecz. wanilia
100 wrzątek
Przygotowanie
1
Śmietankę wraz z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia do przestudzenia.
2
Żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do przestudzenia.
3
Żelatynę wraz z wanilią dodajemy do ostudzonej śmietanki i dokładnie mieszamy.
4
Przelewamy do miseczek i odstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
5
Gdy masa stężeje, deser przekładamy na talerzyki.
6
Podajemy z syropem malinowym Łowicz.