0

Składniki

100 Mililitrów
ingridient
syrop malinowy Łowicz
330 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
100 Mililitrów
Mleko 2%
50 Gramów
Cukier drobny
2 Łyżeczki
ŻELATYNA
0.5 Łyżeczki
Wanilia
100 Mililitrów
Wrzątek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śmietankę wraz z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia do przestudzenia.
  2. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do przestudzenia.
  3. Żelatynę wraz z wanilią dodajemy do ostudzonej śmietanki i dokładnie mieszamy.
  4. Przelewamy do miseczek i odstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
  5. Gdy masa stężeje, deser przekładamy na talerzyki.
  6. Podajemy z syropem malinowym Łowicz.

Opis

Sprawdzony, prosty przepis na delikatną, waniliową panna cottę z syropem malinowym.

Podobne przepisy

Torcik bezowy z mascarpone i syropem malinowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Torcik bezowy z mascarpone i syropem malinowym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Panna cotta

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Tarta kukurydziana bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tarta kukurydziana bez pieczenia

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bezalkoholowy grzaniec malinowy

Herbata jesienna z rozmarynem i grejpfrutem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Herbata jesienna z rozmarynem i grejpfrutem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!