Panna cotta z syropem malinowym
maspexdigital
Sprawdzony, prosty przepis na delikatną, waniliową panna cottę z syropem malinowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
517
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sprawdzony, prosty przepis na delikatną, waniliową panna cottę z syropem malinowym.
7
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
100 syrop malinowy łowicz
330 śmietanka kremowa 30%
100 mleko 2%
50 g cukier drobny
2 łyżecz. żelatyna
0.50 łyżecz. wanilia
100 wrzątek
Przygotowanie
Śmietankę wraz z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia do przestudzenia.
Żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do przestudzenia.
Żelatynę wraz z wanilią dodajemy do ostudzonej śmietanki i dokładnie mieszamy.
Przelewamy do miseczek i odstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
Gdy masa stężeje, deser przekładamy na talerzyki.
Podajemy z syropem malinowym Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
517
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.