Panna cotta z syropem malinowym

maspexdigital
Panna cotta z syropem malinowym

0

0 / 0

Sprawdzony, prosty przepis na delikatną, waniliową panna cottę z syropem malinowym.

7

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 syrop malinowy łowicz

330 śmietanka kremowa 30%

100 mleko 2%

50 g cukier drobny

2 łyżecz. żelatyna

0.50 łyżecz. wanilia

100 wrzątek

Przygotowanie


1

Śmietankę wraz z mlekiem i cukrem doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia do przestudzenia.

2

Żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do przestudzenia.

3

Żelatynę wraz z wanilią dodajemy do ostudzonej śmietanki i dokładnie mieszamy.

4

Przelewamy do miseczek i odstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.

5

Gdy masa stężeje, deser przekładamy na talerzyki.

6

Podajemy z syropem malinowym Łowicz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

517

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły